13 medalja na Prvenstvu Srbije za KBS Naisus

Proteklog vikenda (20.aprila) u sportskoj hali “Vizura”u Beogradu održano je Prvenstvo Srbije u tekvondou u tehničkim disciplinama na kome su takmičari KBS Naisusa osvojili  13 medalja – 7 zlatnih, 2 srebrne i 4 bronzanih.

Sportska hala “Vizura” na Novom Beogradu ugostila je preko 250 takmičara iz 27 klubova. KBS Naisus predstavljalo je sedmoro takmičara: Jelena Stevanović  (1 zlatna i 1 srebrna medalja), Vuk Cvetanović  (1 zlatna i 1 bronzana medalja), Đorđe Petković  (1 zlatna medalja), Nebojša Anđelković  (2 bronzane medalje), Uroš Mitrović (1 srebrna i 1 bronzana medalja),  Stevan Ivković  (2 zlatne medalje) I Kristina Petrović  (2 zlatne medalje).

U Naisusu ističu da su zadovoljni rezultatima na ovom prvenstvu, ali ne i uslovima u kojima je ono održano: “Zadovoljan sam uspehom svojih takmičara, kako mlađih (koji su veoma brojnu konkurenciju, a posebno Jelena, Vuk i Đorđe) tako i starijih, čiji su protivnici bili iskusniji; a naročito imajući u vidu konkurenciju, ali i katastrofalne uslove. Male sportska hala bila je neadekvatna za Državno prvenstvo kao i broj prisutnih, kako takmičara i trenera, tako i publike. Upravo je ta činjenica uticala i na temperaturu i vlažnost vazduha te je takmičarima otežalo prikazivanje svog maksimuma. Ali ono što je poražavajuće po takmičare jeste suđenje, koje je (malo je reći) bilo užasno. To nije začuđujuće ako se uzme u obzir trenutna situacija u savezu, ali posebno u tehničkoj disciplini tekvondoa, koju na sve načine pokušavaju dadegradiraju – smenjujući početkom 2017.god. trofejne trenere reprezentacije i dovodeći neškolovane i bez rezultata osobe, opstruirajući rad sudijske komisije za forme, neodržavanje licencnih seminara prethodnih 2 godine, ukidajući tehničke discipline…” – rekao je glavni trener KBS Naisusa  Nebojša Anđelković.

Takmičare Naisusa u narednom periodu očekuje Asteriks Kup (26.maja), koji  je prerastao u jedno od najkvalitetnijih takmičenja ne samo u Srbiji već i na Balkanu. Takođe, a u zavisnosti od mogućnosti, uzeće se učešće i na takmičenjima u Austriji – Otvoreno prvenstvo Austrije (02.-03.juna) i Bugarskoj – Kondor Open (16.juna).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.