Železničar siguran protiv Šamota (VIDEO)

Nakon još jednog trijumfa rukometaši Železničara učvrstili su se na čelu tabele „B“ grupe Super lige. Oni su, u sali Osnovne škole „Miroslav Antić“ u Nišu, u 6.kolu savladali ekipu Šamota iz Arandjelovca sa 38-27 (18-9).

 

Ništa osim ubedljive pobede domaćina nije se ni očekivalo, imajuću u vidu da je Šamot na zečelju tabele, a uz to su gosti iz Arandjelovca stigli u Niš bez nekolicine prvotimaca, koji su odsustvovali, što zbog povreda, što zbog Kovida-19.

 

Na poluvremenu utakmice već je bilo 18-9 za Želju. U takvoj konstelaciji snaga, trener Železničara, Đorđe Teodorović , iskoristio je priliku da znatno veću minutažu pruži igračima koji nemaju previše prilike da igraju.

 

Imponuje podatak da se čak 12 igrača upisalo u listu strelaca. Medju njima i mladjani Danilo Stojanović, koji je postigao 3 gola.

 

Najefikasniji u redovima Želje bili su Veljko Stanojević sa 6 i Boris Radivojević sa 5 golova, dok je za igrača utakmice proglašen Aleksandar Pavlović. Kod gostiju Dragutinović je postigao 8, Živojinović 6, a Preković 5 golova. Od ubedljivog poraza, se ipak, više nije moglo.

 

I Milan Jaćimović, trener Šamota svestan je da se nije moglo bolje. Kvalitet u ovom trenutku, jeste na strani Železničara.

 

Trener domaćih Đorđe Teodorović nije previše želeo da komentariše utakmicu, ali je odao priznanje igračima „sa klupe“ na pruženoj partiji.

 

Pobedom nad ekipom Šamota, Železničar se učvrstio na 1.mestu „B“ grupe Super lige, sa 3 boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Rudar iz Kostolca, koji je, pomalo neočekivano, poražen od Novog Pazara.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.