Zoran Ignjatović na čelu FS RIS, Vladan Gašić – potpredsednik (VIDEO)

 

Odluka doneta jednoglasno – glasalo 42 od ukupno 46 delegata

 

Region istočne Srbije Fudbalskog saveza Srbije dobio je novo rukovodstvo. Svih 42-oje prisutnih delegata, od ukupno 46-oro koliko ih ima u regionu, glasalo je da u narednom periodu FS RIS predvodi Zoran Ignjatović, privrednik iz Niša, koji je i aktuelni većnik u Gradskoj opštini Pantelej u Nišu, ali i potpredsednik Nadzornog odbora Fudbalskog saveza Srbije. Za prvog potpredsednika izabran je Vladan Gašić, privrednik i sportski radnik iz Kruševca.

 

Novo rukovodstvo dobilo je jednoglasnu podršku iz svih 9 okružnih odbora, kao i od Fudbalskog saveza Niša. Podršku je iz prve ruke pružio i dr Jovan Šurbatović, generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije. Jovan Šurbatović je najavio i da će regionalni fudbalski savezi dobiti adekvatne centre. Najavljeno je da  je u planu i da FS RIS dobije adekvatan administrativni prostor koji će biti u sklopu sportskog centra sa nekoliko fudbalskih terena.

 

Iz Fudbalskog saveza Srbije posebno ističu da bi i administracija trebalo da se ugleda na naše najbolje igrače, a pogotovo na selektora Dragana Stojkovića.

 

Na izbornoj skupštini FS RIS-a, koja je održana u hotelu Tami Rezidens u Nišu, rečeno je da nije sve tako bajno i ukazano  da u nižim ligama ima puno nepravilnosti i da se tome mora stati na put. Za ozbiljniju borbu sa neželjenim pojavama neophodno je najpre da izborni proces u Fudbalskom savezu Srbije bude završen. Izbori za predsednika saveza i ostale organe FSS-a zakazani su za 31. oktobar.

 

 

 

 

 


 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.