Želja protiv Kaerjenga u prvom kolu kvalifikacija EHF kupa

U prvom kolu kvalifikacija za EHF kup rukometaši Železničara igraće proiv ekipe Kaerjeng iz Luksemburga, odlučeno je žrebom u Beču. Prvi meč niški tim igraće u Čairu 1/2 septembra, dok je revanš na programu sedam dana kasnije.

Ukoliko uspešno prođu prvu prepreku, igrače Želje u drugom kolu očekuje susret sa belgijskim Ahilesom ih Boholta. Ovi timovi sastali su se i u kvalifikacijama 2014. godine. Niška ekipa tada je poražena u Belgiji, ali je slavila na domaćem terenu i prošla dalje. Termini predviđeni za mečeve drugog kola su 6/7. i 13/14. oktobar, a izabranici Veselina Vujovića, bi u eventualnom prvom meču ponovo igrali kući.

Teško je u ovom trenutku nešto konkretnije reći, s obzirom na to da nam je ekipa iz Luksemburga totalna nepoznanica. Ne smemo ih potceniti, ali mislim da jesmo favoriti u tom dvomeču. Potrudićemo se da nabavimo dovoljno video materijala, pa ćemo tada moći nešto konkretnije da kažemo. Već ekipa iz Belgije je znatno kvalitetnija, ali da prvo skočimo, pa onda kažemo „hop“, rekao je trener Železničara Veselin Vujović, a prenosi sajt kluba.

Početak priprema za novu sezonu zakazan je za četvrtak, kada će Vujović odraditi prvi trening sa ekipom. Dan kasnije ekipa putuje na desetodnebne pripreme na Zlatibor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.