Uskoro počinje 3×3 basket liga Niša

Popularnost basketa tri na tri rapidno raste u Srbiji. Uspesi srpskih basketaša dokaz su da je naša zemlja prepuna talentovanih igrača, a kako vreme prolazi sve je jasnije da je letnja sezona previše kratka da se zadovolje potrebe zaljubljenika u ovu igru. Toga su postali svesni ljubitelji basketa u Nišu koji su odlučili da od oktobra pokrenu 3×3 basket ligu Niša.

“Ovo je pilot projekat kojim želimo da unapredimo ovaj sve popularniji sport u našoj zemlji. Reč je o prvoj 3×3 ligi u regionu, očekujemo veliki broj ekipa iz Niša, ali i iz okoline. Igraće se po zvaničnim FIBA 3×3 pravilima, a naš plan je da se sve održava na terenima u niškoj “šivari”. Liga počinje oktobra, u prvom delu će svi timovi igrati međusobno jedan protiv drugog, dok bi se drugi deo takmičenja održao u dve grupe, kvalitetnijoj i slabijoj na osnovu rezultata sa početka. Obezbedićemo izuzetno primamljive nagrade, od letovanja, preko slotova za zvanične turnire, do robnih i novčanih nagrada. Svakoj ekipi biće obezbeđeni i dresovi u kojima će se takmičiti. Ono što je najvažnije, jer očekujemo prave ljubitelje basketa, svaka ekipa će nedeljno odigrati od četiri do osam takmičarskih utakmica” – izjavio je za naš portal Marko Milović, organizator lige.

Po rečima organizatora interesovanje za ligu je već sad veliko, ne samo u Nišu, već i u okolnim gradovima. Liga počinje oktobra i njen prvi deo trajaće do decembra. Kraj lige i borbe za trofej biće do polovine aprila. Svaka ekipa može imati od četiri do šest prijavljenih igrača. Kotizacija po ekipi za učešće u ligi je 15.000 dinara, a svi zainteresovani mogu poslati mejl na 3x3liganis@gmail.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.