TAŽ finale u Teniskom centru „Novak Đoković“ – Emilija Zdravković šampionka Srbije

Prvenstvo Srbije za teniserke do 12 godina, odigrano u Teniskom centru Novak u Beogradu, proteklo je u znaku takmičarki Teniske akademije Živković. TAŽ je imao dve finalistkinje -Emiliju Zdravković i Lolu Radivojević.

Šampionka Srbije je Emilija koja je svoju klupsku drugaricu Lolu pobedila sa 2:0 u setovima. Emilija, inače, na čitavom prvenstvu nije izgubila više od dva gema po setu, što dovoljno govori o formi i spremnosti niške teniserke.

 „Presrećna sam, veliki uspeh za mene. Šampionka sam Srbije, ovo je rezultat upornosti i kvalitetnih treninga. Igrati u finalu protiv klupske drugarice je samo pokazatelj da dolazim iz najbolje teniske akademije. Moram da nastavim u ovom ritmu, čekaju me brojni turniri tokom leta“ – rekla je Emilija Zdravković tokom ceremonije dodele pehara u Beogradu.

Finalu je prisustvovao i Nikola Živković, predsednik Teniske akademije Živković i trener finalistkinja.

„U šali sam predložio Teniskom savezu Srbije da se finalni meč odigra u Nišu. Uvek sam tu uz svoje teniserke i uživao sam u finalnom meču. Znao sam da ćemo imati i šampionku i vicešampionku pa sam navijao i za Emu i za Lolu, srećan sam jer je ovo ogroman rezultat. Naš moto je ’znanje, iskustvo, uspeh…’ i TAŽ će nastaviti da se drži toga i ovakve vesti nisu iznenađenje.“ – saopštio je Živković po završetku Prvenstva..

Ono što Tenisku akademiju Živković očekuje u narednom periodu je međunarodni turnir iz serije TENNIS EUROPE za dečake i devojčice do 16 godina. TAŽ će biti domaćin ovog događaja koji se održava od 16. jula u Nišu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.