Studentkinje bolje od iskusnijeg Vrbasa (VIDEO)

Košarkašice Studenta savladale su ekipu Vrbas Medele sa 79-65 i održale priključak sa vodećim timovima. Utakmica sa Vrbasom bila je repriza prošlogodišnje prvenstvene utakmice ova dva tima. S jedne stramne iskusan tim, znatno viši u odnosu na igračice Studenta, koje su, s druge strane, svoju prednost imale u tome što su znatno brže, ali i znatno mlađi sastav.

Gošće su bile izuzetno tvrd protivnik dok su imale snage. Poluvreme je završeno minimalnim vođstvom Vrbasa sa 35-34. Da se na odmor ode egal, najzaslužnije su Vladana Vujisić i kapitenka Jovana Jeremić koje su čvrsto igrale u odbrani, a u napadu stalno probijale i koristile svoju okretnost i brzinu pre svega.

U drugom poluvremenu upravo se obistinilo ono što je Zvionimir Stanković i najavljivao. Student je nastavio još čvršće i brže i mladost je prevagnula nad iskustvom.

U trećoj četvrtini koje su Studnetkinje dobile sa 26-15 napravljena je ključna prednost. Na visokom nivou zaigrale su Kristina Milošević i Nataša Mijatović, koje su meč završile sa 18 odnosno 16 ubačenih poena. Sasvim dovoljno za sigurnu pobedu od 79-65. Student se nalazi na petom mestu, odmah iza ekipa koje igraju regionalnu Vaba ligu, a možda će već u narednom kolu stići do željenog čevtrtog mesta nakon gostovanja ekipi Bora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.