„Student“ sa 60 godina – Večiti „Student“ (VIDEO)

U Nišu je u Oficirskom domu, svečanom akademijom obeleženo 60 godina ženske košarke u gradu, ali i 60 leta Univerzitetskog ženskog košarkaškog kluba „Student“. Na jednom mestu našle su se sve generacije ovog uzornog ženskog kolektiva, uz podsećanje na najveće uspehe niških košarkašica. Direktor kluba prof.dr Ratko Stanković govorio je o začecima ženske košarke u Nišu, od 1957. godine, pa sve do 1970. kada stasavaju zlatne generacije…

Nekadašnje igračice Dragana Živić Vujanić i Zorica Tadić Milošević, podsetile su na uspehe do zadnje decenije XX veka, dok je Dragoslav Petković, trener najtrofejnije generacije govorio o 1993. godini i osvojenom Kupu Jugoslavije.

Svojevrsni vremeplov kroz uspehe ženske košarke u Nišu okončali su Zvonimir Stanković, sportski direktor kluba i Maja Živković, dugogodišnji kapiten.

Oni najzaslužniji za očuvanje i razvoj ženske košarke dobili su priznanja, kao i one „dame pod obručima“ koje su ostavile trajni pečat.

Specijalni gosti na svečanosti bili su predstavnici Košarkaškog saveza Srbije – Ana Joković, potpredsednica zadužena za žensku košarku, Dušan Projović, potpredsednik zadužen za takmičenja i Uroš Parlić, član Upravnog odbora KSS-a. Oni su predstavnivima kluba, predsedniku Zoranu Joniću i direktoru prof. dr Ratku Stankoviću uručili prigodne poklone srpske kuće košarke.

Svečanu akademiju upotpunio je Niški Kamerni hor, a svečanost su zaokružile najmlađe košarkašice iz škole košarke pesmom „Deca su ukras sveta“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.