Stonoteniseri sa invaliditetom uspešni u Varni i Podgorici

Stonoteniska reprezentacije Srbije za osobe sa invaliditetom u prethodnih desetak dana nastupila je na dva međunarodna turnira. Ostvareni su izvanredni rezultati, a posebno treba istaći da su po prvi put u sastavu reprezentacije bila i petorica stonotenisera iz Niša, kao i dvoje naših trenera. Pored Bojana Stamenkovića i Bojana Jovanovića koji su i ranije nastupali za reprezentaciju, po prvi put u timu Srbije našli su se i Milan Antić, Nikola Jovanović i Dario Stošić članovi Niškog kluba STK OSI NAIS. U ulozi trenera reprezentacije našli su se Neda Ćirić i Miloš Milenković treneri STK OSI NAIS.


U Bugarskom gradu Varni održan je turnir VARNA OPEN 2018. Turnir je održan od 17 do 20 maja. Pored reprezentacije Srbije i domaćina Bugarske učestvovali su i predstavnici Crne Gore, Makedonije, Rumunije i Grčke. Ukupno 40 takmičara iz šest zemalja.
Prvog dana održano je takmičenje u pojedinačnoj konkurenciji i reprezentativci Srbije su osvojili pet medalja, među njima i trojica Nišlija. Bojan Jovanović je osvojio srebrnu medalju u kategoriji 9-10, Nikola Jovanović takođe srebro u kategoriji 8, Milan Antić srebro u kategoriji 6.
Drugog dana u ekipnom delu takmičenja Srbija je osvojila dve medalje. Nišlija Bojan Jovanović u paru sa Draganom Vujisićem iz Beograda osvojio je drugo mesto u kategoriji 8-10, dok su Šapčani Nemanja Birmančević i Dragan Baćanović takođe bili drugi u kategoriji 6-7.


Proteklog vikenda u Podgorici je održan još jedan međunarodni turnir pod nazivom PODGORICA OPEN 2018. Učestvovalo je šest zemalja. Pored domaćina i naše reprezentacije nastupili su još timovi Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Bugarske. 55 takmičara nastupilo je u 6 kategorija.
Prvog dana u pojedinačnom delu takmičenja Srbija je osvojila sedam medalja, među njima i dvojica Nišlija, Milan Antić je bio drugi u kategoriji 6 dok je Bojan Stamenković zauzeo treće mesto u kategoriji 4-5.
Drugog dana u ekipnom takmičenju osvojeno je šest medalja, Niški stonoteniseri su kući poneli tri medalje.
Bojan Stamenković u paru sa Nebojšom Ilić iz Leskovca osvojio je drugo mesto u kategoriji 2-5.
Milan Antić u paru sa Nemanjom Birmančević iz Šapca, drugo mesto u kategoriji 6-7
Nikola Jovanović u paru sa Draganom Vujisićem iz Beograda treće mesto u kategoriji 8-10.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.