Stefan Jović za Sport juga: “Svako leto me povezuju sa Zvezdom”

Stefan Jović je jedan od standardnih reprezentativaca Srbije u periodu od 2014. godine do danas. I novi selektor nacionalnog tima, Igor Kokoškov, ceni Jovićeve kvalitete, pozvao ga je na pripreme reprzentacije za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre koji će se u Beogradu održati od 29. juna. Pripreme Srbije počinju 12. juna, a Jović ih spremno i sa nestprljenjem očekuje.

 

Čuo sam se sa selektorom par puta, od kad sam se vratio iz Moskve u trenažnom sam procesu. Sa koronom sam imao problema u januaru, nakon toga sam imao i neke posledice, ali sam uz pomoć doktora iz reprezentacije odradio sve testove na Košutnjaku i dobio zeleno svetlo da mogu normalno da radim. Nisam imao veće pauze u treningu, spreman dočekujem pripreme.

 

Širi spisak našeg nacionalnog tima uliva strah u kosti našim protivnicima. Ipak, pitanje je da li će i kada selektor Kokoškov moći da računa na naše najbolje igrače. Navijači u Srbiji sa nestrpljenjem čekaju prve utakmice i nadaju se velikim rezultatima.

 

Sličnu situaciju smo imali 2016. godine, imamo zaista jaka imena na papiru. Sada vidimo da imamo nekoliko MVP igrača u svim bitnim evropskim i svetskim takmičenjima, sa te strane razumem očekivanja zemlje što se tiče uspeha reprezentacije. Mi ćemo da damo svoj maksimum da ostvarimo ciljeve, a prvi je plasman na Olimpijske igre i uradićemo sve da odemo tamo.

 

Stefan Jović je vrlo srećan činjenicom da je Nikola Jokić proglašen za najboljeg igrača ligaškog dela sezone u NBA ligi.

 

Očekivao sam iskreno i prošle godine da ga proglase najboljim igračem zbog partija koje je pružao. A, ove godine je apsolutno dominirao NBA ligom i bilo pravo čudo da ga nisu proglasili MVP igračem sezone. Sve čestitke njemu i nadam se da će tako igrati i za reprezentaciju.

 

Jović je trenutno slobodan igrač, a prethodnih dana je njegovo ime u medijima povezivano sa Crvenom zvezdom.

 

Sve što se priča po medijima je daleko od istine, mene svako leto povezuju sa Zvezdom. Lično sam bio pre par dana u Beogradu, ali je razlog bio snimanje reklame za Košarkaški savez Srbije. Nisam imao kontakt ni sa jednim klubom, tako da sve što se piše po medijima nije tačno. Očekujem da se pitanje mog statusa rešava od 15. juna i da će do kraja jula biti rešeno.

 

Prvo okupljanje reprezentativaca zakazano je za 12. jun u Beogradu. Stefan Jović sa nacionalnim timom do sada ima tri srebrne medalje sa tri različita takmičenja (Svetski kup 2014. godine, Olimpijske igre 2016. godine i Evropsko prvenstvo 2017. godine).

 

 

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.