Staša Gejo treća na svetskoj rang listi

Zahvaljujući sjajnim rezultatima koje je postigla na pet poslednjih svetskih kupova, Nišlijka Staša Gejo učvrstila je treću poziciju na generalnoj svetskoj rang listi.

Još nije kraj sezone, ovaj rezultat je promenjiv, ali svakako nije nimalo lako naći se u vrh.  Zadovoljna sam što se srpska trobojka vijori tako visoko u mom sportu. Čast mi je da promovišem svoju zemlju gde god da se pojavim, i pokažem da smo talentovani kao nacija, ne samo za sportove sa loptom, već i za penjanje”, izjavila je Staša, a prenosi New Media Team.

Najbolja predstavnica Srbije u sportskom penjanju koja je već mesec dana na takmičarskoj turneji po Evropi, kroz tri težinska i dva brzinska svetska kupa odmerila je snage sa najboljim takmičarkama u pojedinačnim disciplinama. Ispred Staše Gejo za sada su samo dve takmičarke iz Japana, dok je iza sebe ostavila prvakinje iz Kanade, Kine, Rusije, Koreje, Belgije…

Najbolju nišku sportistkinju, kojoj već prognoziraju uspeh na Olimpijadi u Tokiju, sledećeg vikenda očekuje takmičenje u Italiji a takođe se aktivno priprema i za poslednje kolo u disciplini boldering koje se održava u Minhenu 17. i 18. avgusta. Nakon toga, odlazi na Svetsko prvenstvo u Insbruku, gde će se takmičiti u sve tri discipline.

foto: Sheila Farrell McCarron

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.