Sivić odgovorio Kosanoviću: “Kao kad odete u kafanu i tražite pozitivnu pesmu od Tome Zdravkovića” (VIDEO)

 

Trener niškog Radničkog Tomislav Sivić je na konferenciji za novinare uoči gostovanja ekipi Mladosti iz Lučana nekoliko minuta posvetio malteškoj Gziri i njenom novom dobrom rezultatu u Evropi. On je na interesantan način odgovorio na žestoke kritike pojedinih trenera upućene na račun niškog kluba nakon eliminacije u Evropi.

 

Dželat Nišlija je u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope remizirao sa favorizovanim Volfsbergerom 0:0 i tako obezbedio više nego aktivan rezultat pred revanš na Malti.

 

Nakon bolnog ispadanja od Gzire posle jedanaesteraca na Čairu, najoštriji je bio nekadašnji trener Radničkog i selektor reprezentacije Malte Milorad Kosanović. On je težak poraz Nišlija okarakterisao “neshvatljivim”, a za svoj nekadašnji klub rekao da “nema ni glavu ni rep”.

 

U smiraj konferencije za novinare koja je bila najava predstojećeg gostovanja Radničkog u Lučanima, Tomislav Sivić je imao svoj komentar na ovu temu.

 

U Srbiji ste uvek imali ovih stručnih konsultanata, koji posle nekih utakmica, kao naše sa Gzirom, se jave sa svojom eksperzitom, koja je uvek negativna. Naredna utakmica je pokazala do to baš nisu konobari i kuvari. Ima tamo “dobrih konobara”. Četiri ili pet igrača Gzire bi bila odlična pojačanja sa 90% naših superligaša.

 

On je istakao da “ne želi da polemiše sa ekspertima”, jer svako ima pravo da da svoje mišljenje, ali je na kraju odgovorio.

 

Dotični gospodin je baš poznat po tome. On je kao kad odete u kafanu i tražite pozitivnu pesmu od Tome Zdravkovića. Tako da ćete i njegov pozitivni intervju teško da nađete. Ali ima čovek pravo da priča. To jeste bio težak poraz i šamar za nas, ali je već naredna utakmica pokazala da nisu oni ni konobari ni kuvari.

 

Podsetimo Milorad Kosanović, trener britkog jezika, je oštro kritikovao to što je Radnički eliminisan od Gzire u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencije. On je ovaj malteški tim okarakterisao kao ekipu koja ne može da se pohvali visokim stepenom profesionalnosti.

 

Auuu… Pa, šta da kažem?! Bolno… Na Malti sam bio selektor. Znam dobro šta je Gzira! To je mesna zajednica, klub koji nema travnati teren. Od takvog kluba da ispadneš! Drugo, Gzira ima 10.000 ili malo više stanovnika. Cela Malta ima stanovnika kao Niš! Tamo dolaze konobari, kuvari, ovi što puštaju muziku iz Južne Ameike i prijave se da igraju fudbal. Maltežani ne plaćaju bilo koga ozbiljnog, niti to nameravaju da rade. Tamo se fudbal igra rekreativno… To je najniži rang evropskog fudbala.

 

Fudbaleri Radničkog će u petom kolu gostovati ekipi Mladosti u Lučanima, a strateg Nišlija je istakao da je situacija u timu i dalje delikatna, te da su kadrovski problemi i dalje prilično nagomilani.

 

 

 

 

 

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.