Razlaz Cvetkovića i Konstantina

 

Marko Cvetković nije više trener košarkaša niškog Konstantina. Nakon iznenađujućeg poraza u sedmom kolu Druge muške lige Srbije od ekipe Bora, trećeg u poslednje četiri utakmice, Cvetković je odlučio da podnese ostavku.

 

Konstantin je u drugoligašku sezonu ušao sa jasnim ciljem koji su predstavili i javnosti, ulaskom u viši rang. Nakon sedam kola u prvenstvu rezultati nisu u skladu sa onim što se od ekipe očekivalo, a odgovornost za to je preuzeo trener.

 

Marku Cvetkoviću je poslednji mandat bio treći na klupi Konstantina. Trenersku karijeru u niškom klubu počeo je kao pomoćnik Boška Đokića, a od marta 2013. samostalno je preuzeo tim koji je sa velikim uspehom vodio do kraja sezone 2015/16. Za to vreme Konstantin je bio redovni učesnik Superlige Srbije i dva puta je igrao Kup Radivoj Korać. Posle toga je sezonu proveo u Slovačkoj na klupi Handlove, a u Niš se vratio u septembru 2017. godine kada je preuzeo izuzetno mladu ekipu u klubu koji je u međuvremenu za jednu kalendarsku godinu od superligaša stigao do Druge lige. Saradnja je trajala samo tri meseca, Cvetković je u decembru iste godine nezadovoljan rezultatima i reakcijama u klubu na njih podneo ostavku. Treći put na mesto trenera Konstantina Cvetković je došao avgusta 2018. godine i na tom mestu je bio do nedeljnog poraza u Boru.

 

Konstantin još uvek nije zvanično objavio raskid saradnje sa trenerom i ko će ga na klupi naslediti, ono što se zna je da će naredni meč u Kruševcu voditi Milan Tubić, trener juniora i kadeta niškog tima. Tubić je u petak vodio trening Konstantina.

 

Nakon sedam kola Konstantin u grupi B Druge lige ima učinak od četiri pobede i tri poraza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.