Radnički želi pobedu u Humskoj

Fudbaleri Partizana i Radničkog odmeriće snage u 25. kolu Superlige. Meč u Humskoj zakazan je za  6. mart u 18h.

Nakon što su savladali Radnik, oborili rekord i sa sedam uzastopnih pobeda ispisali istoriju, fudbaleri Radničkog idu na megdan Partizanu. Duel drugoplasiranog i trećeplasiranog tim izaziva veliku pažnju, a trener Nišlija Nenad Laltović ističe da je najbitnije da meč protekne u korektno.

Očekuje nas pravi praznik fudbala. Želeo bih da utakmica protekne u fer i korektnoj atmosferi. Ne dopada mi se kada čujem da neke njihove televizije ili novinari govore kako ne mogu da zaborave neke stvari. Kako je neko gađao ovde njihovog trenera, njihovu upravu, kako su oni to oprostili, ali ne i zavoravili. Mi ne idemo da se tučemo sa njima, da se svađamo…. Idemo da se nadigavamo, da utakmica bude fer sportska i maskimalno korektna, i sa naše strane će biti. Mi se njih uopšte ne plašimo. Puni smo samopouzdanja i apsolutno verujemo u nas. Cenimo i poštujemo ekipu Partizana. Ja jako cenim i poštujem mog kolegu Batu Mirkovića. Očekujem jednu dobru utakmicu. Vidim da su dali besplatan ulaz i ja bih voleo da svaki najvijač Partizana dođe na utakmicu. Neka dođu navijači da ulepšaju utakmicu, ja se nadam da će doći i naš navijači i da se jednostavno suočimo sa njima da vidimo gde smo šta smo, govori trener Lalatović i nastavlja u dahu.

Mnogo su nas omalovažavali, negativno pričali o nama. Nazivali nas Crvenom zvezdom 2, Obilićem. Ali biti Obilić to je lepo, Obilići su hrabri, a moji momci to jesu. Nama to sve godi i sve nam prija. Nemamo nikakav pritisak, bežimo im osam bodova. Mi znamo sve njihove vrline i mane, znaju i oni naše. Daćemo sve od sebe da se pokažemo u što boljem svetlu i da se vratimo u naš Niš neporaženi. Ipak mi ne idemo da budemo neporaženi, daćemo sve od sebe da kao dugolasirani tim osvojimo sva tri boda. Neće biti nimalo lako Partizan je pokazao u derbiju da se radi o kvalitetnom timu, da ih Bata Mirković vodi na fenomenalan način. Oni su ekipa koja zna šta hoće u svakom trenutku. Kažem ponovo Partizanu ne treba pretiti.

Na pitanje ko je favorit u ovom duel trener Laltović je kratko odgovorio.

Mislim da favorita nema šanse su 50-50. Oni će se možda lepše osećati samo jer će igrati na svom stadionu i pred svojim navijačima. Ko će se lepše osećati posle utakmice videćemo, zaključio je on.

Radnički se nalazi na drugoj poziciji sa 59. bodova, Partizan je treću sa osam manje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.