Profesor Tomislav Okičić na čelu niškog fakulteta sporta

Tomislav Okićić, novi je dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu, navodi se u saopštenju ove visokoškolske ustanove.

Profesor Okičić, dosadašnji prodekan za finansije i profesor vaterpola i plivanja, istaknuti je naučnik u oblasti sporta i fizičkog vaspitanja. Ima bogato iskustvo u akademskom istraživanju i upravljanju. Njegov izbor za dekana Fakulteta predstavlja odličan izbor i doprinosi daljem razvoju obrazovanja i nauke u ovoj oblasti.

Dosadašnji dekan, profesor dr Milovan Bratić, istakao je da je sa zadovoljstvom predao odgovornost na svog naslednika. Profesor Bratić je obavljao funkciju dekana sa velikim angažovanjem i uspešnost, doprinoseći razvoju Fakulteta i njegovom mestu u naučnoj zajednici.

Novi dekan, profesor Okičić, preuzima funkciju u periodu izazova i promena u finansiranju sporta, sportskih klubova u Nišu, ali i sa ogromnim prostorom za dalji napredak i usavršavanje.

Dužnost profesor Okičić preuzima 1. oktobra 2024. godine, u mandatu do 30. septembra 2027. godine, saopšteno je na sajtu fakulteta.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.