Postani i ti fudbalski sudija

 

Ukoliko ste ambiciozni, timski igrači, sportski orijentisane osobe i interesuje vas fudbal, možete se prijaviti za besplatnu školu i postati fudbalski sudija.

 

Kandidati koji se prijave da pohađaju školu imaće nedeljno časove na kojima će se prelaziti pravila fudbalske igre. Uz teorijski deo buduće sudije imaće i praktične vežbe neophodne za fudbalskog sudiju. Ukupno trajanje škole je od 2 do 4 nedelje, čime kandidati stiču zvanje sudije treće kategorije i mogu odmah početi da sude mlađe kategorije i niže lige fudbalskog sistema u Srbiji.

 

Svaki kandidat će dobiti svoj primerak pravila igre, kao i majicu Fudbalskog saveza Niša. Dva puta godišnje organizuje se seminar sudija na kome se proveravaju fizička sprema i teorijsko znanje, nakon čega počinju prvenstva i sudije dobijaju svoje prve zadatke, na kojima će imati mogućnosti da se bolje upoznaju sa zadatkom sudija. Prve korake sudije će imati u ligama koje organizuje Fudbalski savez Niša – dve seniorske lige, Drugu i Prvu Nišku ligu, i jednu ligu mlađih kategorija – Ligu Pionira FSN.

 

“Zvanje sudije je zahtevan i neretko stresan posao, ali ima mnogo lepih stvari koje donosi sa sobom. Počevši od sticanja novih poznanstava i prijateljstava, pa do finansijske slobode i neverovatne mogućnosti napredovanja. Svaki sudija bi trebalo da bude hrabar, dosledan, pošten i da ima svoj stav i empatiju prema svim akterima utakmice. Zato pozivam sve koji smatraju da mogu da odgovore na ovaj poziv da postanu moje nove kolege.”Nenad Đorđević, sudija druge kategorijei član SSOS Niš

 

Za pohađanje škole suđenja mogu se prijaviti svi stariji od 15 godina, do 15. januara 2023. godine. Prijave se vrše direktno u Fudbalskom savezu Niša, na Trgu Pavla Stojkovića 10, ili na brojeve telefona 018 516 605 – FSN, i 063 801 6248 (Mikica Stojiljković).

Više informacija mogu se naći na sajtu Fudbalskog saveza Niša.

 

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.