Pobeda Naise i korak ka plej-ofu

Savladan direktan rival i to u gostima sa 26-24

Rukometašice Naise, na gostovanju u Novoj Pazovi ostvarile su veoma važnu pobedu. U 12.kolu Super lige savladana je ekipa Mladosti sa 26-24 (16-11). Na taj način Naisa se učvrstila na 4.mestu koje vodi u plej of i to pobedom nad direktnim konkurentom za tu poziciju. Pored toga, tim Slavka Krnjajca revanširao se za poraz u Nišu, u prvom delu prvenstva.

Da podsetimo, Naisa je u nastavak prvenstva ušla u nešto izmenjenom sastavu. Po imenima, sasvim sigurno, oslabljena, ali po hemiji u timu i igrom na terenu, gotovo izvesno, jača nego u prvom delu.

Sve do 18.minuta igralo se, maltene, gol za gol, a onda nakon pogotka Olivere Nikolić Naisa stiže do 3 gola prednosti, 9-6. Prednost se do poluvremena i uvećava, pa se na pauzu odlazi pri rezultatu 16-11 za Naisu.

Znalo se i tada da se Mladost neće olako predati.

Domaće su furiozno započele drugi deo i za tili čas postigle 3 pogotka, s tim da su svoju mrežu sačuvale, što je bio znak za trenera Naise Krnjajca da zatraži tajm aut.

Predah i saveti godili su gostujućoj ekipi, koja sa igračicom manje ne prima nijedan gol, a postiže dva i ponovo je to pristojna razlika za Naisu, 18-14!

Prvi pokušaj Mladosti da uhvati rezultatski priključak je odbijen.

Drugi i konačni napad odbijen je u samom finišu, kada ekipa iz Nove Pazove stiže na samo gol zaostatka, 24-25, ali mlađana Branka Stojanović sa desnog krila raspršuje sve dileme, 26-24 za Naisu!

Pobeda koja najpre znači sigurnost i rasterećenje u nastavku prvenstva, a onda i šansu da se dođe do doigravanja. Kod Naise najefikasnije Olivera Nikolić sa 9 i Jelena Knežević, koja je proglašena i za igračicu utakmice, sa 6 golova.

U narednom, 13.kolu, u Niš stiže ekipa Radničkog iz Kragujevca.

 

Nova Pazova, OŠ „Rastko Nemanjić“. Sudije: Zoran Popov (Novi Sad), Goran Ristić (Kikinda). Isključenja: Naisa 10 minuta, Mladost 4 minuta. Sedmerci: Naisa 3 (3), Mladost 6 (5).

ŽRK NAISA: Nedeljković 11 odbrana, Ivanović, M.Nedeljković, Konatar 2, Milošević 1, Čočaj 1, A.Ranđelović, P.Ranđelović, J.Stojanović 4, Nikolić 9, Grujić 1, Đorđević Zdravković, Bukurić, B.Stojanović 2, Knežević 6.

ŽRK MLADOST: Petković 14 odbrana, Jotić, Rajković, Paunić 2, Cazić 2, Klenkovski 2, Stevanović, Radaković 3, Stekić 5, Ćurčin 1, Kosanović, Tešić, Živkov 3, Šašić 1, Lazarević 5, Vučetić.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.