Pioniri Mega Bemaksa odbranili trofej na Mini Kupu (VIDEO)

Zanimljivo je bilo na Kupu radivoja Koraća, ali zanimljivo je bilo na Beobasket mini kupu koji su osvojili košarkaši Mega Bemaksa koji su u finalu savladali Crvenu Zvezdu sa 67-61. Trener pionira Mege i pored pobede nije bio zadovoljan izdanjem svog tima u finalu, ali jeste celokupnim utiskom na mini kupu.

Treće mesto osvojila je ekipa FMP-a dok je pionirska reprezentacija regiona Istočne Srbije zauzela 6.mesto nakon pobede nad Borcem iz Čačka i porazima Partizana u borbi za plasman i uvodnog u grupi od od FMP-a. Selektor ovog tima Slaviša Stošić bio je zadovoljan izdanjem ekipe koja se bukvalno upoznavala na terenu.

Mini kup pod okriljem agencije Beobasket prvi put je odigran prošle godine, a ideja je da postane tradicija.

Tradicija je i da Finalni kup Radivoja Koraća ima čitav niz pratećih manifestacije…Nišlije su se trudile da što bolje ugoste ljude iz srpske kuće košarke, pa je organizovan prijem u Gradskoj kući, poseta Spomen muzeju Komande Kopnene Vojske…Sa druge strane čelnici Košarkaškog saveza Srbije obišli su i Centar za porodični smeštaj i usvojenje u Nišu, ustanovu Mara, a posetili su i Gradsku opštinu Medijana gde su podelili ulaznice najsupešnijim takmičarima Sport festa…

Posebno zanimljiva je bila tribina „Aktuelni momenat u seniorskoj košarkaškoj reprezentaciji Srbije “ koju je u saradnji sa KSS-om i Regionalnim košarkaškim savezom organizovala Kancelarija za mlade Gradske opštine Medijana.

Na tribini je glavni govornik bio naš poznati strateg i prvi pomoćnik selektora Aleksandra Đorđevića u seniorskoj reprezentaciji Srbije Jovica Antonić.
Pred prepunom salom, Antonić je prisutnima približio funkcionisanje i odnose u našoj reprezentaciji, a pored njega, govorili su i generalni sekretar KSS Dejan Tomašević, potpredsednik KSS za takmičenja Dušan Projović, predsednik RKSIS Uroš Parlić i predstavnik opštine Medijana Igor Todorović.

 

foto: Jovan Gojković /KSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.