OK “Stampedo” ugostio odbojkašice iz Amerike (VIDEO)

Odbojkaški klub „Stampedo“ nastavlja da raste na svim nivoima. Saradnja sa drugim klubovima, mimo nadaleko čuvenog turnira „Stampi“, proširena je i preko „velike“ bare. Minule nedelje u Nišu je boravio odbojkaški tim Baptističkog Univerziteta Istočni Teksas. Odbojkaški klub „Stampedo“ u goste je pozvao i dugogodišnje prijatelje iz Makedonije iz kluba „Janta Volej“ i trijagonale je moglo da počne.

Zajednički treninzi, utakmice i druženje godili su odbojkašicama sve tri ekipe, iz Srbije, Makedonije i Amerike.

Popularne „tajgersice“ bile su uspešnije od devojaka iz Stampeda, ali je rezultat bio u drugom planu.

Nadmetanje na terenu i druženje van parketa godilo je i gostima iz Makedonije, koji su navikli da u Nišu  pobeđuju.

Srpski i makedonski sportisti sarađuju gotovo u svim sportovima, pa su, recimo,  uspesi rukometaša i rukometašica Vardara nezamislivi bez naših sportista, ali pored toga, pojedini naši sportisti idoli su južnim susedima.

Iako dolaze iz različitih zemalja, sa različitih nivoa takmičenja, prikazani kvalitet odbojke je na približnom nivou, pa su trening utakmice itekako bile zanimljive. Još zanimljivije je bilo van terena, a  dolasku američke ekipe u Niš „kumovao“ je nekadašnji student Univerziteta Istočni Teksas i trener odbojkašica Trej Izrael, koji već godinama živi i radi u Srbiji.

Odbojkašice sva tri kluba napravile su kontakte i neraskidive veze, a predstavnici klubova su obećali da će druženje i sportska saradnja biti nastavljeni, nakon Srbije i Makedonije i u Americi-zašto da ne!?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.