Odbojkaši Niša poraženi od lidera

I pored poraza od 3:1 od Vojvodine u Novom Sadu odbojkaši Niša mogu da budu zadovoljni igrom koju su pružili.

Imajući u vidu velike kadrovske probleme koje OK Niš trenutno ima, kao i to da je Vojvodina trenutno naš najjači klub, može se reći da su Nišlije pružile neočekivano jak otpor. Ruku na srce tome je doprinela i odluka trenera Novosađana da zbog zgusnutog rasporeda utakmica Vojvodine u ovom meču pruži šansu i rezervistima.

Odbojkaši Niša su dobro počeli, ali su Novosađani na polovini seta nadoknadili zaostatak, preokrenuli rezultat u svoju korist i poveli 1:0.

U drugom setu Nišlije su se razigrale i povele. Pred kraj seta ih “lale” stižu, ali ne i prestižu pa je rezultat na semaforu bio 1:1.

Konsolidovao je redove aktuelni šampion, smanjio je greške, pojačao servis, proradio je i blok, ali i niški odbojkaši se nisu predavali. Borili su se koliko su mogli, ali je set pripao Vojvodini.

U četvrtom setu igra Nišlija se totalno raspala i Vojvodina je lagano privela meč kraju – 3:1.

U ekipi Niša najviše poena osvojili su Kovač – 12, Stojić – 11, isto toliko i kapiten Stojković koji po prv put nije igrao na pozicij srednjeg blokera  već kao korektor.

U narednom kolu, u veoma važnom meču, Niš dočekuje ekipu Spartaka iz Ljiga, direktnog konkurenta u borbi za opstanak.

 

_________________________________________________________________________________________________________________________________

Vojvodina NS seme – Niš 3:1 (25:20, 21:25, 25:22, 25:12)

Novi Sad: Mala dvorana SPC „Vojvodina“, gledalaca 250, sudije Leko i Milošević.

Vojvodina NS seme: Simić 4, Vučićević 4, Stevanović 10, Vemić 12, Narančić 3, Kujundžić, Peković, Mehić, Šormaz 1, Todorović 2, Perić 14, Suhinjin 18.

Niš: Tokić 6, Rakić 5, Jović, Kovač 12, Milosavljević, Stojković 11, Nestorović 2, Đorđević 9, Stojić 11.

 

foto: http://okvojvodina.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.