Niš više nema superligaša u odbojci

Niš u narednoj sezoni neće imati odbojkaše u elitnom rangu takmičenja. Odbojkaši Niša poraženi su u u plej autu od ekipe Partizana sa 3-1 u seriji i naredne sezone nastupaće u Prvoj ligi Srbije.

Čini se da je pobednik baraža odlučen u trećem meču koji su beograđani dobili u hali “Čair” sa 3-2, iako su Nišlije vodile sa 2-0 i imale prednost u trećem setu.

Ključni trenutak u tom, trećem meču, desio se kod rezultata 11-8 za domaće u trećem setu. U trenutku kada su domaći odbojkaši bili u situaciji da prelome meč, sudije Đorđe Zelenović i Branislav Jovančić, namerno ili ne, jednu očiglednu loptu, umesto za domaće dosuđuju za goste što mlade odbojkaše Niša potpuno izbacuje iz ravnoteže.  Gosti vezuju čak 7 poena , koriste totalnu dekoncentraciju domaćih-dolaze do 15-12 i set reišavaju u svoju korist. I četvrti set je imao sličan scenario uz krajnje sumnjive sudijske odluke, koje se nisu libile ni da treneru domaćih Draganu Svetozareviću dodele crveni karton  što baš i nije čest slučaj na odbojkaškim terenima.

I u petom setu se sudije nisu proslavile, ali su Nišlije uz dve vezane greške Kovača olakšale posao gostima koji su stigli do novog brejka I do meč lopte

Ekipa Partizana nije dozvolila da se Nišlije još jednom vrate, pa su već prvu meč loptu iskoristili i na domaćem terenu slavili sa 3-1, za treću pobedu u seriji i plasman u elitni rang takmičenja.

Nišlijama, iako su imali velike planove za narednu sezonu i zatvorenu konstrukciju da se u narednim godinama vinu u sam vrh srpske odbojke, ostaje da se pregrupišu i da van elitnog ranga provedu samo jednu sezonu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.