Ne pomažu ni neverovatna Antićeva 43 poena – Konstantin ipak poslednji (VIDEO)

U derbiju začelja između Konstantina i Smedereva odigrani su poslednji prvoligaški minuti košarke u Nišu za ovu, ali i ko zna koliko narednih godina.

Odavno se već znalo da su to dve ekipe koje se sele u niži rang takmičenja, pa je ova utakmica samo odredila , ako je to uopšte i bilo bitno, ko će sa „fenjerom“ u drugu ligu.

Kako to već godinama unazad biva, završnicu Košarkaške lige Srbije obeležavaju, u najmanju ruku, čudni rezultati. Tako je bilo i ove sezone, pa su i Smederevo i Konstantin najbolje rezultate ostvarili upravo u zadnjih nekoliko kola pobedama nad favorizovanim ekipama. Zato se nije mogao predvideti ni favorit u ovom meču.

Posle vođstva Nišlija u prvoj, gosti okreću rezultat u drugoj četvrtini i do kraja meča održavaju vođstvo od 13 do 3 poena razlike, na koliko je par puta uspeo Konstantin da im priđe. Ipak mlada ekipa Smedereva je u ovom meču bila mnogo borbenija i motivisanija te je i pobeda od 85-79 potpuno zaslužena.

Ono što je ipak obeležilo ovaj susret, i što će se dugo pamtiti i prepričavati, su neverovatna 43 poena Jovana Antića od ukupno 79 Konstantina!!! Pogađao je Antić iz svih pozicija postigavši čak 10 trojki iz 18 pokušaja.

Trčao je Antić  borio se, ali praktično sam u ovom meč . Njegovom neverovatnom učinku kumovao je i ostatak ekipe koji kao da nije ni želeo da igra, jer ne samo da je izostao košgeterski učinak ostatka ekipe već nije bilo ni truda ni borbenosti kod ostalih igrača Konstantina. Zbog čega? Možemo samo da nagađamo.

I tako Niš posle dugog niza prilično uspešnih sezona ostaje bez prvoligaša u košarci, ono što brine i više od toga je to što se klub još više urušava i ako se na vreme ne preduzmu neki koraci biće ugrožen opstanak i u drugoj ligi, kao i samo bitisanje kluba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.