Naisa ubedljiva na startu drugog dela sezone (VIDEO)

Rukometašice Naise pobedom su startovale u novoj kalendarskoj godini. Savladana je ekipa Zaječara sa 32-22 i još jednom potvrđeno da su Nišlijke u ovom trenutku za klasu bolji rival.

Gošće iz Zaječara držale su se prvih 20-ak minuta, a onda je ekipa Naise zaigrala po ukusu trenera Svetislava Jovanovića. Domaće su ulaskom u igru Simone Stojanovske i Jovane Veljković “stegle” odbranu, a Anastasija Čogurić “razbranila” se na golu, pa je Naisa na poluvremenu i bez preterano ubedljive igre već bila na pet golova “u plusu” 17-12.

Domaće su u nastavku zaigrale još agresivnije. Čogurićeva je sve branila, ulila sigurnost u odbrani, ali omogućila da se razviju i brzi kontranapadi, u kojima u samo dva-tri minuta  Milena Milojević i Marija Filipović postižu po 2 gola tako da je već u 40.minutu sve bilo jasno. Na semaforu je stajalo 25-14 za Naisu.

Do kraja meča trener Nišlijki pružio je šansu svim igračicama pa je rezultat ostao koliko-toliko prihvatljiv za gošće 32-22.

Najefikasnija u niškom timu bila je Katarina Radović sa 6 golova, dok sup o 5 postigle  Nada Pejović i Milena Milojević.

Za igračicu utakmice proglašena je golmanka Nišlijki Anastasija Čogurić koja je sa 18 odbrana pokazla da nastavlja da brani u velikom stilu, mada se sve igračice koje su dobile šansu pokazale da na njih itekako može da se računa.

Pobedom nad ekipom Zaječara, ekipa Naise učvrstila se na trećem mestu na tabeli, a prava iskušenja tek predstoje. U narednom kolu sledi izuzetno bitno gostovanje kod ekipe Mladosti, a bliži se i dvomeč sa ekipom Pelistera iz Bitolja u 1/8 finala Čelendž kupa.

U narednom  kolu, narednog vikenda  Naisa gostuje ekipi Mladosti  iz Nove Pazove.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.