Naisa šampionski u Aranđelovcu

Rečeno – učinjeno! Rukometašice Naise uspele su da po drugi put u ovom prvenstvu savladaju ekipu Bekamenta. Ovoga puta Nišlijke su slavile kao gosti, u Aranđelovcu, sa 33:32 (19:17).

Ne računajući početnu prednost  domaće ekipe, Naisa je sve vreme bila u vođstvu  i držala rezultat pod kontrolom. Obistinile su se najave Anastazije Đoković, Katarine Radović i Andrijane Tatar koje su sve odreda bile optimisti pred teško gostovanje.

Upravo je Zija Đoković zaigrala kako se od nje očekuje kada je bilo najpotrebnije. Postigla je 9 golova i ponela epitet igrača utakmice. Kvalitet je potvrdila i Tamara Žarković koja je postigla 8 golova i pokazala da je Naisa itekako bila oslabljenja njenim neigranjem zbog povrede u  jesenjem delu prvenstva. Kapitenka Marija Filipović svoj doprinos konkretizovala  je sa 5 pogodaka, a da golovi budu ravnomerno raspoređeni po svim linijama tima potrudili su se kružni napadači – Milena Milojević i Andrijana Tatar koje su doprinele sa 5 golova u mreži protivnica.

Pobeda protiv Bekamenta stigla je u pravi čas, za povratak samopouzdanja nakon neočekivanog remija sa Kikindom i poraza u Čelendž kupu.

U klubu očekuju da  pobeda protiv Bekamenta bude samo početak pobedničke serije, a priliku za nastavak niza  rukometašice   Naise imaju u narednom kolu kada  u subotu 24. februara dočekuju ekipu Juniora. Naisa se nalazi na drugom mestu Super lige Srbije sa 2 boda manje od prvoplasiranog Medicinara iz Šapca.

Bekament Bukovička banja – ŽRK Naisa  32-33 (17-19)

Aranđelovac, Hala “Šumadija”. Gledalaca: 700. Sudije: Marić B, Mašić Z. Sedmerci: Bekament 13 (13),  Naisa 6 (6). Isključenja: Bekament 8 minuta, Naisa 8 minuta.

BEKAMENT: Kolak 4, Rajović 2, Agatunović 1, Ilić 1, Anić 17, Radoičić 2, Tomić 2, Nićiforović, Stanojlović 1, Grbić, Atanasković 2, Preković, Mrlješ, Radojičić, Stepanović.

NAISA: Stranjanac ,  Nikolić ,  Karalić , Đoković  9, Žarković 8 ,  Stefanović , Milojević 3, Karić,  Simić 1, Radović 2, Ivanović,  Stamenković, Petković  , Miličić 3 , Filipović  5 , Tatar 2.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.