Mali roleraši svojim veštinama oduševili sve prisutne u Niškoj Banji (VIDEO)

U kasno nedeljno popodne, kada je tropska vrelina počinjala da jenjava,  Niška Banja je bila jedno od najidealnijih mesta u gradu za adrenalinsku avanturu na malim točkovima. Šetalište kome je drvored sačuvao svežinu, od 18 sati bilo je transformisano u poligon sa preprekama – čunjevima za zaobilaženje i prečkama za preskakanje i provlačenje, podešenim za kombinaciju spida, slaloma i umerene akrobatike na rolerima. Tako se, na očigled brojnih znatiželjnih prolaznika koji su namerno usporili da vide o čemu se radi, uspešno održao još jedan Roler kros GO Niška Banja.

Učesnika je bilo ukupno 45. Neki od njih su bili profesionalci na ovakvim stazama, a neki su došli da učestvuju i zabave se jer je takmičenje, iako formalno organizovano pod okriljem Srpske Skejtbord Roler Federacije, bilo otvoreno za sve ljubitelje rolera. Tako su se na ovoj smotri, osim članova niškog “Ekstrima” koji se mahom bave brzinskom vožnjom, našli i roleraši iz Vranja čija je osnovna disciplina slalom. Svi su se složili da je Roler kros zabavan i da bi bilo lepo češće ga organiizovati.

Najmlađi takmičari imali su manje od 6 godina, a najstariji više od 15, ali su svi učesnici imali isti zadatak – da iz dva pokušaja što brže savladaju prepreke. Vremena iz obe vožnje na kraju su zbrajana, pa je tako mogao da se utvrdi konačan skor i proglase pobednici. Svi su bili kategorisani prema uzrastu, te je podeljeno pregršt medalja i zlatnih pehara, a svi ostali takmičari koji su savladali poligon, dobili su zahvalnicu za učešće.

Pokrovitelj ovog događaja je GO Niška Banja, a iza organizacije i realizacije stoji Inlajn spid skejting tim “Ekstrim” iz Niša.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.