Lapčević: Železničar još uvek na krhkim nogama

Naš proslavljeni rukometni reprezentativac Ivan Lapčević u razgovoru za Hotsport govorio je o trenutnom stanju u kome se srpski  rukomet nalazi:

Rukomet u Srbiji se mnogo promenio i to nažalost na gore. Nekada je to bio prepoznatljiv sport sa svojim pečatom, gde su hale širom države bile ispunjene do poslednjeg mesta. Centri poput Niša, Leskovca, Šapca, Aranđelovca, Crvenke, Kaća, Beograda, Priboja, Kikinde, Pančeva i mnogih drugih gradova bili su poprište vrhunskih rukometnih predstava za koje su ti gradovi živeli. Danas rukomet praktično nikoga ne interesuje. Hale su prazne, a utakmice dosadne. Igrači su neprepoznatljivi i jednostavno rukomet diše na škrge i održava se poslednjim atomima snage. Uskoro će doći do definitivnog gašenja i onog minimalnog uzbuđenja koje trenutno postoji i postaćemo amaterski sport, istakao je Lapčević.

Bivši igrač niškog Železničara i svojevremeno najbolji sportista grada Niša, osvrnuo se i na stanje u u niškom muškom rukometu:

Drago mi je da postoje ulaganja i želja da se Želja vrati među rukometne velikane i počne da funkcioniše na evropskom nivou. Međutim, još uvek je to jako daleko od onoga šta je potrebno. Klub stoji na krhkim i nestabilnim nogama i veliko je pitanje šta će se desiti narednih meseci i godina.

Ceo intrvju sa Ivanom Lapčevićem pogledajte na hotsport.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.