Košarkaši Univerziteta u Nišu bronzani na takmičenju u Moskvi!

U Moskvi je od 18. do 24. maja održan Međunarodni studentski košarkaški kup namenjen predstavljanju univerziteta sa odličnim košarkaškim timovima. Učestvovalo je 13 ekipa iz 12 država (Srbija, Grčka, Kipar, Kina, Izrael, Estonija, Poljska, Bosna i Hercegovina, Kazahstan, Belorusija, Ukrajina i Rusija). Srbiju je predstavljao tim Univerziteta u Nišu koji je sa klupe predvodio trener Marko Cvetković.

Međunarodni studentski košarkaški kup je naslednik Međunarodne studentske lige koja je održavana od 2012. do 2017. godine. Istovremeno je i domaćin zvanične univerzitetske lige u Rusiji koja je jedna od najorganizovanijih u svetu takve vrste, a partner je i Košarkaškog saveza Rusije. Potvrda o ozbiljnosti organizacije je i poseta brojnih košarkaških velikana turniru, poptu Andreja Kirilenka, Pinija Geršona…

U izuzetno jakoj konkurenciji naš tim je osvojio treće mesto i bronzanu medalju. Nakon što su nesrećno izgubili od Belorusije u polufinalu nakon produžetka, naši košarkaši su odigrali odlično i u borbi za treće mesto slavili su protiv Rusije 2 rezultatom 85:81.

“Turnir je organizovan na vrhunskom nivou. Momci su dali sve od sebe, igrali su maksimalno požrtvovano iako smo u Rusiju otputovali bez mnogo priprema jer su pojedina takmičenja naših igrača trajala bukvalno do dana našeg polaska na put. Većina ekipa je na ovaj turnir došla nakon pripremnog perioda. Uprkos tome, uspeli smo da odigramo na visokom nivou i zabeležimo dobar rezultat. Nesrtećno smo poraženi u polufinalu, ali sam izuzetno zadovoljan kako su momci odreagovali nakon poraza i tu utakmicu za treće mesto smo odigrali najbolje na turniru. Zadovoljan sam jer je ekipa predstavila i Srbiju i niški Univerzitet u najboljem svetlu” – istakao je u izjavi za naš portal trener Marko Cvetković.

Ekspediciju tima iz Niša predvodili su profesori Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu, Dragana Berić i Miodrag Kocić, a trener Marko Cvetković je do bronzane medalje stigao sa sledećih dvanaest igrača: Aleksandar Ilkić, Vladimir Đorđević, Jovan Marinković Đorđević, Lazar Mladenović, Aleksandar Ilić, Mladen Vitković, Strahinja Stojačić, Goran Ostojić, Dušan Stanković, Stefan Savić, Stefan Stojiljković i Dimitrije Raičević.

 

foto: info.ibscup.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.