Još jedan mladi košarkaš napustio Niš – iz OKK Juniora prešao u Crvenu zvezdu

Mladi niški košarkaš Pavle Mišić potpisao je višegodišnji stipendijski ugovor sa Crvenom zvezdom iz Beograda.

Mišić je rođen 2005. godine, visok je 209 centimetara i velika je nada srpske košarke. Ponikao je u niškom OKK Junioru u kome je trenirao punih osam godina pod patronatom trenera Vladimira Kovačevića. Rad u Junioru doneo mu je i poziv na širi spisak kadetske reprezentacije Srbije.

Samo nekoliko dana ranije Mišić je postao član agencije “Fortius Talent” koju su osnovali bivši košarkaš Jadran Vujačić i jedna od najvećih košarkaških zvezda današnjice Nikola Mirotić. Pored Zvezde za Mišića su bili zainteresovani i neki evropski klubovi, ali je procena da je za dalji Pavlov košarkaški napredak prelazak u Crvenu zvezdu najbolje rešenje.

“Ovo je velika čast za moju porodicu i mene, ne potpisuje se za Crvenu zvezdu svaki dan. Ali ovim ništa nije gotovo, nego je tek početak! Očekuje me veliki posao, mnogo rada, treninga, puno dokazivanja. Uzor i neko na koga se ugledam i ponašanjem na terenu, i van njega je Nikola Mirotić, sjajan čovek i veliki igrač. Sada se radujem svemu što dolazi u Crvenoj zvezdi, svakako će mi biti lakše i zbog toga što većinu momaka koji igraju, ili koji su poput mene stigli u klub prethodnih dana, znam i iz reprezentacije. Sada je pred nama veliki posao, zajednički treninzi, utakmice… Mnogo sam srećan zbog današnjeg dana, ali i svestan da je ispred mene dug put i sada je sve na meni!” – rekao je Pavle Mišić prilikom potpisa ugovora sa KK Crvena zvezda, a prenosi klupski sajt.

Crvena zvezda se početkom leta ističe u angažovanju mladih i talentovanih igrača, akcenat je bačen na dečake rođene 2004- i 2005. godine, Mišić je već peti talenat sa kojim je u prethodnih deset dana potpisan stipendijski ugovor.

Pavle je još jedan u nizu “košarkaških bisera” koji prerano odlazi iz Niša u potrazi za kvalitetnijim radom i napretkom. Sada već po pravilu iz svake generacije jedan supertalenat napušta Niš, a granica kada se to dešava je svake godine niža, deca sve mlađa odlaze iz ovog “košarkaški ukletog” grada. Odlazak u timove poput Crvene zvezde, Partizana i evropske velikane nije sporan, oni mladim igračima pružaju znatno bolje uslove za dalji napredak, ali Niš pod hitno mora dobiti i jedan stabilan seniorski klub koji bi bio prvi cilj mladih igrača koji zavole košarku u ovom gradu.

Rad sa mlađim kategorijama daje rezultate u smislu produkcije igrača, grad mora naći način da to materijalizuje i u seniorskoj konkurenciji. Ne mogu svi poput Pavla tako ranu da iskažu svoju veštinu, niti najveći klubovi imaju mesta da prime sve talente kojih u Nišu očigledno ima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.