Jamkam: Daću poslednji atom snage za Radnički

Fudbalski klub Radnički u sredu uveče je angažovao Kamerunca Mburija Bazila Jamkama. Ovaj defanzivac je doveden na Čair kao proveren igrač i sa veoma zanimljivom biografijom.

 

Ima 23 godine, igrao je za seniorsku reprezentaciju Kameruna, a sa svojim prethodnim klubom iz domovine “Bamendom” nastupao je u afričkoj Ligi šampiona i bio veoma zapažen. Jamkam je bio standardni prvotimac u bivšem klubu. Primarna pozicija mu je štoper, a po potrebi može da igra kao desni bek i kao zadnji vezni.

 

Kamerun decenijama unazad važi za jednu od najjačih selekcija u Africi, poznato je koliko poznatih i kvalitetnih fudbalera je dolazilo u Evropu iz te zemlje i biti reprezentativac jedne takve selekcije je ozbiljan poduhvat. To znači da je Radnički doveo kvalitetnog fudbalera u svojeredove, koji bi trebalo da značajno unapredi njegovu igru u odbrani.

 

Jamkam  smatra da može da pomogne Radničkom u nastavku sezone.

 

U Nišu sam već nekoliko dana, imam sjajne prve utiske i radujem se što sam dobio priliku da igram u Radničkom. Želim da napravim ozbiljnu karijeru u Evropi i smatram da je Radnički odlična sredina da krenem ka tom cilju. Poštujem saigrače, konkurencija je žestoka, a moja ambicija je da se što pre nametnem treneru Kokoviću i da budem standardni prvotimac. U Kamerunu sam igrao fudbal na visokom nivou. Liga šampiona Afrike je ozbiljno i zahtevno takmičenje, a u reprezentaciji sam delio svlačionicu sa fudbalerima koji su već napravili ozbiljna imena u Evropi. Mogu da odgovorim zadacima na nekoliko pozicija u zadnjoj liniji, nije mi strana ni uloga zadnjeg veznog. Očekujem da u Radničkom ostavim dobar utisak, za ekipu ću dati poslednji atom snage i verujem da ćemo beležiti dobre rezultate, u skladu sa očekivanjima javnosti i navijača – izjavio je Jamkam.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.