Iz Wintersporta najavljuju borbu za tiltulu

 

Bliži se kraj pauze u futsal Prvenstvu Srbije, koju je niški Wintersport iskoristio da se dodatno pojača i u nastavak uđe sa puno optimizma.

Prvi deo prvenstva Nišlije su završile na trećem mestu prvoligaške tabele, iza Loznice i ekipe FON Banjice, ali u zimskoj pauzi desile su se značajne promene. Naime, šampion iz prethodne sezone ekipa FON Banjice upala je u probleme, pa je veliki deo prvotimaca napustio klub. To je iskoristio Wintersport pa je iz redova šampiona doveo jednog od najboljih igrača lige reprezentativca Marka Radovanovića. Pored njega iz Beograda se u Niš preselio i trofejni trener Đorđe Pantelić.

Redove Nišlija napustio je sjajni golman Petar Nikolić, koji je dobio odličnu ponudu iz Mađarske pa je sporazumno napustio klub. Iz Wintersporta su brzo reagovali i iz Vranja su doveli povratnika Slavišu Cakija Milenkovića, a u pregovorima su sa još jenim čuvarom mreže.

Sve u svemu, dodatno ojačani Wintersport i „debelo“ oslabljena ekipa FON Banjice, doveli su do toga da će Nišlije biti najveći konkurent prvoplasiranoj Loznici u borbi za titulu. To najavljuju i u niškom prvoligašu:

„Vreme je da se titula nakon 22 godine vrati u Niš, grad koji je nekada važio za „grad malog fudbala“. Prošle godine nas je od finala delilo bukvalno 30 sekundi. Ove sezone sa daleko jačom ekipom, pokrivenom sa dva ili tri dobra igrača na svakoj poziciji, spremni smo da napravimo i korak više. Da uđemo u finale plej ofa, pa i da napadnemo samu titulu. Ekipu iz prvog dela ovogodišnjeg prvenstva dodatno smo pojačali sjajnim igračem kakav je Marko Radovanović i trenerom Đorđem Pantelićem, ljudima koji pre svega znaju kako se osvajaju trofeji, a to je ono što nam je nedostajalo“- u dahu je za Sport juga izjavio prvi čovek Wintersporta Ivica Nikolić.

U prvom kolu nastavka prvenstva Wintersport će u nedelju 8. februara dočekati ekipu SAS iz  Zrenjanina. Meč se igra u hali OŠ Miroslav Antić sa početkom od 18.30h.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.