Grad Niš uručio stipendije mladim sportistima. Ceremoniju uveličao proslavljeni srpski trener (VIDEO)

Grad Niš uručio stipendije mladim sportistima. Ceremoniju uveličao proslavljeni srpski trener (VIDEO)

Srbija jeste zemlja sporta. Talenata nikada nije manjkalo, a ne manjka ni sada. Veliki broj mladih talentovanih sportista podržano je stipendijama Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, a duže od decenije mlade sportske talente na ovaj način podržava i Grad Niš. Rešenja o stipendiranju uručili su gradonačelnica Dragana Sotirovski i većnik resorno zadužen za omladinu i sport Branislav Kačar. Predstavnici grada saopštili su da su ove godine sredstva za ovu namenu uvećana.

 

Grad Niš je stipendirao talentovane sportiste i u vreme kada to nije bila striktna zakonska obaveza.Grad je danas na “slatkim mukama” jer je sve više mladih sportista sa vrhunskim rezultatima.
Ove godine je pristigla čak 91 prijava školske dece i mladih, a 63 je dobilo godišnju stipendiju koja na mesečnom nivou iznosi 6.800 dinara. Sredstva nisu velika, ali su svakako dobrodošla.

 

Za ostvarivanje prava na stipendiju neophodno je da kandidat ima nastupe za nacionalnu selekciju ili da je na zvaničnim prvenstvima ili kupovima Republike Srbije u konkurenciji minimum 6 takmičara u pojedinačnom plasmanu ili u konkurenciji 12 ekipa u ekipnom plasmanu ili na međunarodnim takmičenjima osvojio jedno od prva tri mesta u prvoj kategoriji sportova ili jedno od prva dva mesta u drugoj kategoriji sportova, ili prvo mesto u trećoj ili četvrtoj kategoriji sportova po kategorizaciji Sportskog saveza Srbije.

 

Gradski stipendisti su imali čast i da u Oficirskom domu, iz prve ruke, čuju savete proslavljenog srpskog košarkaškog trenera Svetislava Pešića, koji je posetu Nišu iskoristio da pozdravi mlade nade.

 

Reči legendarnog trenera došle su u pravom trenutku, kako bi školarci imali dodatni stimulans za još dinamičniji rad i još bolje rezultate.

 


Povezane vesti

Mina Đorđević i dalje košarkašica Studenta

Mlada talentovana niška košarkašica, Mina Đorđević, odbila je unosnu ponudu slovenačkog Triglava iz Kranja sa željom da nastavi da se

Komisja FSS izdala licencu i Vojvodini i Mladosti i Radničkom – Nišlije ipak bez Evrope i ove godine

Dana 26.05.2017. godine, Komisija za žalbe u postupku licenciranja klubova Fudbalskog saveza Srbije odlučila je da se, na osnovu dokaza

Odbojkaši Niša za sada bez greške (VIDEO)

Odbojkaši Niša zabeležili su i treću uzastopnu pobedu u Super ligi pošto su sa 3-0 savladali ekipu Borca iz Starčeva.

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.