Dunja Tasić opet u Naisi

Iskusna srpska internacionalka Dunja Tasić  najnovije je pojačanje Naise na spoljnim pozicijama. Dunja u Niš stiže iz italijanskog Briksena okićena oreolom šampionke tamošnje Super lige, a internacionalnu karijeru gradila je i u Izraelu, Francuskoj, Poljskoj i Rumuniji i svuda ostavila dubok trag.

U Srbiji je  nastupala za Slodes, Lastu, Vrnjačku banju, Jagodinu, a nastupala je i za Naisu u periodu 2009-2011.godine, sa kojom je stigla do ¼ finala EHF Kupa pobednika kupova.

Deceniju kasnije Dunja Tasić je ponovo u Nišu, da iskustvom, ali i kvalitetom doprinese ostvarenju ambicioznih planova Uprave i Stručnog štaba Naise.

-Dobili smo izuzetno pojačanje, tako da od visokih ambicija ne odustajemo. Pojačavamo se planski u zavisnosti od potreba tima. Tako ćemo i nastaviti-uglas ističu  predsednik Naise Miloš Stojanović i šef Stručnog štaba  Svetislav Jovanović.

Dunja Tasić je nosila i dres sa državnim grbom, a  pođednako se  dobro  snalazi i na poziciji levog i na poziciji centralnog beka.

Ugovor sa Dunjom Tasić potpisan je na godinu dana sa mogućnošću produžetka Ugovora.

Okupljanje ekipe planirano je za 20.juli, ukoliko okolnosti oko COVID-19 to budu dozvolile.

Početak šampionata predviđen je za prvi vikend septembra, dok pre toga Naisu, krajem avgusta, očekuje finalni turnir nacionalnog kupa, u kome se, u polufinalu sastaje sa ekipom Bora.

Da podsetimo,  rukometašice Naise izborile su ove godine i plasman na fajnal for EHF Čelendž kupa, na kome je za ulazak u finale trebalo da se bore sa Lokomotivom iz Zagreba.

Takmičenje je međutim suspendovano, pa je izuzetno kvalitetna generacija Naise ostala bez mogućnosti da u ovoj sezoni  ponovi najveći uspeh u istoriji kluba, kada je 2007.godine osvojen Čelendž kup, što je jedina evropska titula jednog niškog kluba!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.