Bugarski Levski donirao kolica niškim košarkašima

 

 

U košarkaškoj dvorani koja se nalazi na stadionu „Vasil Levski“ u Sofiji, predstavnici BKHU „Levski“ iz Sofije, dr Vladimir Iskrov i Vaklin Vaklinov, donirali su jedna kolica za košarku svojim sportskim prijateljima iz KKK „Nais“. Za predsednika Levskog nikada nije bilo dileme kada je pomoć „komšijama“ u pitanju.

 

 

„Košarka u kolicima u Sofiji postoji skoro deceniju i po, a u Nišu mnogo kraće.  Nama iz Sofije je georgafski najbliži košarkaški klub u Nišu. Logično je da naše sportske prijatelje iz tog grada pomognemo na način koji možemo.“ – rekao je predsednik BKHU Levski, dr Iskrov, inače predsednik Balkanske lige u košarci u kolicima (BWBL) i doskorašnji selektor Bugarske.

 

BKHU „Levski“ iz Sofije je poznat po bogatim projektnim aktivnostima. Članstvo Bugarske u EU je pomoglo da taj klub preko mnogih projekata proputuju Evropu, organizuju mnoge turnire i kampove i nabavi vrhunsku opremu za košarku u kolicima.

 

„Zahvalan sam našim sportskim prijateljima iz BKHU „Levski“, dr Iskrovu i g. Vaklinovu, na vrednoj donaciji! Hvala im u ime svih članova KKK „Nais“! Ova donacija odmah rešava pitanje kolica za jednog našeg igrača. Kolica su u odličnom stanju i u potpunosti opremljena, jedna su od boljih u klubu. – zahvalan je predsednik KKK „Nais“, prof. dr Marko Aleksandrović.

 

 

Nema lepšeg uvoda u sledeći turnir BWBL koji će se krajem marta održati u Nišu. Protivnici na terenu, ali veliki sportski prijatelji van njega, BKHU „Levski“ iz Sofije i KKK „Nais“, pomažu jedni druge. Uz KK OSI „Paramont“ iz Podgorice i KKK „Bijeljina“ iz istoimenog grada kreirali su jednu lepu balkansku priču. Neka se nastavi ovako…

 

 

 

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.