“Basket story” – Nova košarkaška priča KK “Ferpleja” (VIDEO)

“Basket story” – Nova košarkaška priča KK “Ferpleja” (VIDEO)

Od ovog leta devojčice i dečaci iz jugoistočne Srbije koji su zainteresovani za košaku ne moraju daleko da putuju ukoliko za vreme raspusta žele da se usavršavaju u ovom sportu. Basket Story je novi košarkaški kamp koji je od 16. jula do 1. avgusta imao svoju premijeru na Vlasinskom jezeru.

U sjajnim uslovima košarkaško usavršavanje posetile su dve grupe dečaka i devojčica, a pošto je već sada interesovanje za učešće veliko, vrše se pripreme da narednog leta kamp bude dostupan većem broju mališana. Učesnicima je bio obezbeđen rad sa proverenim stručnjacima, a najveću pažnju izazvao je dolazak srpskog reprezentativca, NBA zvezde, Nemanje Bjelice.

Nemanja Bjelica nije krio oduševljenje uslovima za rad u predivnom prirodnom okruženju, a mališanima je obećao da će narednog leta dovesti još reprezentativaca da sa budućim košarkašima razmene svoja profesionalna iskustva.

Jedna od specifičnosti kampa je i mogućnost da deca uz usavršavanje košarkaških veština, zahvaljujući školi engleskog jezika “Fair play”, nauče i engleski jezik i to po posebnom programu, specijalno prilagođenom za mlade košarkaše, sa terminologijom vezanom za ovaj sport.

Na kampu su učesnici imali priliku i da dobiju nagrade, proglašen je najbolji pojedinac, “MVP” svake grupe, a to priznanje im je donelo besplatni boravak na kampu sledeće godine.

Basket story je nova košarkaška priča koju su, uz pomoć opštine Surdulica i brojnih košarkaških radnika, pokrenuli ljudi iz Košarkaškog kluba Fair play, ambicioznog kolektiva koji je za nešto više od godinu dana od osnivanja prošao dva ranga takmičenja. Po njihovim rečima, entuzijazam i posvećenost kojim su pristupili svom poslu garancija je za dobre rezultate, a kamp na Vlasinskom jezeru je prilika da se sa kvalitetnim radom upozna veliki broj dece.


Povezane vesti

„Ozren Sokotop“ otvara nove mogućnosti Sokobanjcima (VIDEO)

„Ozren Sokotop“ jedan je od najuspešnijih sportskih kolektiva u Sokobanji. Osnovna je još 1994. i već 23. godinu zaredom uspešno

Legenda o niškoj košarci – epizoda: Kako je počelo (VIDEO)

Prvi koševi, tereni, zvanične utakmice, formiranje prvih klubova – samo su neke od tema druge epizode dokumentarnog serijala “Legenda o

Jovica Antonić na tribini o košarci u Nišu

Triglav osiguranje Kup Radivoja Koraća počinje 15. februara i u Nišu se već oseća “košarkaška groznica”. Kao i svake godine

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.