Badin Soft IT košarkaška liga: Fazi i Better Collective se izdvojili na vrhu

Iako je još uvek rano za bilo kakvo sumiranje rezultataa i donošenja zaključaka, utisak je da je formiranje takmičenja pod nazivom IT košarkaška liga Niša pun pogodak. Ideju su prepoznali iz firme Badin Soft i podržali celu priču, a ne sumnjamo da će se ova uspešna saranja nastaviti i u sezonama koje slede. Evo rezultata i izveštaja VI odigranog kola:

 

Better Collectivs vs. HTec Group 37:28 – HTec je i dalje bez trijumfa u ligi, a delovalo je da su u ovom kolu mogli slaviti s’ obzirom na to da su vodili na poluvremenu. Međutim, ekipa BC-a je bolje otvorila drugi deo meča i dozvolila gostima svega 9 poena u nastavku, što im je bilo dovoljno da na kraju slave. Stošić je sa 13 poena bio jedina pretnja domaćinu u kojem se istaklo više igrača, Stojiljković 10 poena i 7 skokova, Nikolić 9 poena i 6 skokova i Jovanović 7 poena uz 8 skokova.

 

Telekom Srbija vs. Fazi 31:46 – Jedan od kandidata za trofej prve sezone lige, ekipa Fazi, slavila je u duelu protiv ekipe Telekoma. Tokom celog susreta je ekipa gostiju diktirala tempo i na kraju ubedljivo trijumfovala. Najbolji poenter lige za sada, Nešić, pokazao je još jednom da će voditi uzbudljivu bitku do kraja regularnog dela za MVP nagradu protiv Živanovića iz ekipe Ascalab-Webelinx Games. Na ovom susretu Nešić je upisao svoj prvi dabl dabl učinak ove sezone (17 poena, 11 skokova), te poneo titulu najkorisnijeg igrača VI kola.

 

Ascalab-Webelinx Games vs. Codeus 36:47 – Prvi poraz u sezoni doživela je ekipa AWG-a, a razloge možemo tražiti i u nedolasku najboljeg igrača Živanovića. Međutim, ne bi bilo fer ne pomenuti borbenu i odličnu igru raspoloženih igrača gostujućeg sastava. Najviše su se istakli Borislav Stefanović sa 13 poena i 9 skokova i Novićević koji je upisao 14 poena uz 6 skokova. Codeus se ovom pobedom približio vodećem dvojcu na tabeli. Kod poraženih najefikasniji bio je Tričković sa dabl dabl učinkom od 18 poena i 10 skokova.

 

Syrmia vs. Badin Soft 31:29 – Ekipa koja nema sreće ove sezone je definitivno ekipa sponzora ovog takmičenja. Nakon promašenog šuta za pobedu u prošlom kolu, u ovom kolu su ponovo promašili bitne šuteve koji bi potvrdili njihov kvalitet i bolju igru na terenu. Preciznost sa linije za slobodna bacanja, čak 15 pogođenih slobodnih bacanja, donela je pobedu ekipi Syrmie na ovom susretu. Gosti su vodili tokom celog dela ovog meča, bili dominantniji u svim segmetima igre, ali loša selekcija faulova pružila je borbenoj ekipi domaćina priliku za pobedu koju su oni oberučke prihvatili. Najbolji igrač ovog susreta bio je Kocić koji je zabeležio dabl dabl učinak, 10 poena i 10 skokova. U poraženom sastavu najviše poena postigao je Stojanović, 10.

 

Ekipa TraceOne-Diffine bila je slobodna u ovom kolu.

 

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.