AKL liga ulazi u plej-of završnicu (VIDEO)

I ove godine je Amaterska košarkaška liga Niša najbolja zabava za  ljubitelje igre pod obručima koji iz raznoraznih razloga više nisu u mogućnosti da se profesionalno bave košarkom.  Svakog vikenda u sali Osnovne škole „Ivo Andrić“ igraju se zanimljive utakmice u sjajnoj atmosferi, a košarkaši amateri imaju profesionalne uslove – sudije,  statistiku, merenje vremena… a u zavisnosti od popularnosti i publiku pored terena.

Minulog vikenda odigrano je poslednje kolo ligaškog dela takmičenja u prvoj diviziji Amaterske lige i predstoji plejof, kao i „fajnal for“ u kome će se četiri tima boriti za titulu prvaka. Uz to, izuzetno je zanimljivo i u „B“ diviziji iz koje će dva tima naredne sezone ući u viši rang, a čije takmičenje takođe ulazi u završnu fazu.

Minulih godina je osim takmičarskog, Amaterska liga organizovala i revijalni deo u vidu „olstar“ utakmica. Ova godina neće biti izuzetak, ali u najavi je još veći spektakl nego predhodne dve sezone, kao i ranije, sa huminatarnim karakterom.

Još uvek nije poznat ta tačan termin „fajnal fora“, ali će najverovatnije biti prvog vikenda maja meseca u dvorani „Čair“ koja je i prošle godine bila dom najboljih košarkaša amatera.

Iza košarkaških entuzijasta je očigledno još jedna sjajna sezona u kojoj je urađen mnogo veći posao nego u velikom broju gradskih sportskih kolektiva koji imaju profesionalni status.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.