3×3 turnir u Aleksincu pripao Sremskoj Mitrovici (VIDEO)

Aleksinac je jedan od prvih gradova u Srbiji u kojima je zaživeo danas toliko popularni 3×3 basket u kome srpski sportisti prave odlične rezultate. U nedelju 29. jula je održan turnir A kategorije u okviru Roda prvenstva Srbije, a na njemu su se našle neke od najboljih srpskih, samim tim i svetskih ekipa u ovom trenutku.

Turnir u Aleksincu je prepoznatljiv po sjajnoj atmosferi i najvećoj posećenosti u našoj državi. Kao i svake godine, na turniru se pojavi i veliki broj poznatih imena iz sveta košarke. U nedelju su u Aleksincu bili bivši reprezentativac Igor Rakočević, proslavljeni trener Boško Đokić, kao i predstavnici RKSIS Uroš Parlić i Aleksandar Jocić i brojni drugi sportski radnici, bivši i sadašnji košarkaši.

Košarkaški savez Srbije je čvrsto stao iza sistema 3×3. Roda prvenstvo Srbije je jedno od najorganizovanijih takmičenja u Evropi.

Zaslugom organizatora, mladih ljudi okupljenih oko košarke, ne bledi ni uspomena na jednog od pionira igre pod obručima iz ovog grada, Milorada Miće Projovića, po čijem imenu turnir nosi ime.

U takmičarskom delu, u juniorskoj konkurenciji slavila je ekipa Subotica 3×3 koja je u finalu bila bolja od niških mladića pod koji nastupaju pod imenom Zonda i ekipa. Subotičani su pobedili rezultatom 21:8. Što se seniora tiče, pobedu su odneli basketaši iz Sremske Mitrovice, u finalu su takođe slavili protiv Nišlija, pobedili su ekipu “No name” rezultatom 21:12.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.