3×3 turnir u Aleksincu pripao Sremskoj Mitrovici (VIDEO)

3×3 turnir u Aleksincu pripao Sremskoj Mitrovici (VIDEO)

Aleksinac je jedan od prvih gradova u Srbiji u kojima je zaživeo danas toliko popularni 3×3 basket u kome srpski sportisti prave odlične rezultate. U nedelju 29. jula je održan turnir A kategorije u okviru Roda prvenstva Srbije, a na njemu su se našle neke od najboljih srpskih, samim tim i svetskih ekipa u ovom trenutku.

Turnir u Aleksincu je prepoznatljiv po sjajnoj atmosferi i najvećoj posećenosti u našoj državi. Kao i svake godine, na turniru se pojavi i veliki broj poznatih imena iz sveta košarke. U nedelju su u Aleksincu bili bivši reprezentativac Igor Rakočević, proslavljeni trener Boško Đokić, kao i predstavnici RKSIS Uroš Parlić i Aleksandar Jocić i brojni drugi sportski radnici, bivši i sadašnji košarkaši.

Košarkaški savez Srbije je čvrsto stao iza sistema 3×3. Roda prvenstvo Srbije je jedno od najorganizovanijih takmičenja u Evropi.

Zaslugom organizatora, mladih ljudi okupljenih oko košarke, ne bledi ni uspomena na jednog od pionira igre pod obručima iz ovog grada, Milorada Miće Projovića, po čijem imenu turnir nosi ime.

U takmičarskom delu, u juniorskoj konkurenciji slavila je ekipa Subotica 3×3 koja je u finalu bila bolja od niških mladića pod koji nastupaju pod imenom Zonda i ekipa. Subotičani su pobedili rezultatom 21:8. Što se seniora tiče, pobedu su odneli basketaši iz Sremske Mitrovice, u finalu su takođe slavili protiv Nišlija, pobedili su ekipu “No name” rezultatom 21:12.


Povezane vesti

AKL: Vikend neizvesnih završnica i atraktivnih zakucavanja Mitrovića (VIDEO)

Odigrano je deveto kolo “B” divizije Amaterske košarkaške lige Niša. Kako se prvenstvo bliži kraju utakmice su sve neizvesnije i

Milan Petrović Šiki novo pojačanje Naisa

Vaterpolo klub Nais dobio je još jedno pojačanje. U redove Naisa vratio se iskusni internacionalac Milan Petrović Šiki. 00 Related

Neposluš(Ni) obeležili 7. kolo B divizije AKL (VIDEO)

Gotova je pauza i za članove “B” divizije Amaterske košarkaške liga Niša. Takmičenje se nastavilo utakmicama 7. kola. Niš Reunion

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.