Šahisti “Osnovca” uspešni na prvenstvu centralne Srbije

Šahisti “Osnovca” uspešni na prvenstvu centralne Srbije

U Končarevu, kod Jagodine, prethodnog vikenda je održano Omladinsko ekipno prvenstvo Centralne Srbije u šahu za 2018.

U konkurenciji omladinki učestvovalo je 8 ekipa, a u konkurenciji omladinaca 12, a Dečiji šahovski klub “Osnovac” u obe kategorije ostvario je sjajan rezultat.

U konkurenciji omladinaca, ekipa “Osnovca” u sastavu Nikola Lukić, Jovan Lukić, Andrija Pavlović i Nemanja Petrović, osvojila je prvo mesto. Oni su u sedam odigranih kola, zabeležili pet pobeda i dva meča odigrali nerešeno, završivši takmičenje bez ijednog poraza.

Treba napomenuti da je u muškoj konkurenciji još jedna ekipa iz Niša ostvarila zapažen rezultat – ekipa ŠKGN “Nais” – koja je na kraju zauzela treće mesto i osvojila bronzane medalje.

U konkurenciji omladinki, ekipu Omladinca činile su Jelena Stevanović i Andrea Pavlović, koje su od 14 mogućih poena sakupile čak 11.5, tako da su osvojile drugo mesto i odbranile prošlogodišnju titulu omladinskih viceprvakinja. I ove godine najvećeg konkurenta u borbi za pobednički pehar imale su u odličnoj ekipi Omladinskog šahovskog kluba “Paraćin”, od koga su nažalost izgubile i tako raspršili snove o prvom mestu.

Uzimajući u obzir prosek godina ekipa “Osnovca”, – muška ekipa 14.5 godina, a ženska ekipa 15 godina – a da je ovo takmičenje za omladince do 20 godina starosti, u klubu se nadaju još boljim rezultatima u godinama koje predstoje.


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.