Prvi Roler kup u Niškoj Banji – takmičarska fešta povodom kraja sezone (VIDEO)

Prvi Roler kup u Niškoj Banji – takmičarska fešta povodom kraja sezone (VIDEO)

Neočekivano toplo oktobarsko sunce, jesenje boje drvoreda i šetači po popločanim parkovskim stazama bili su savršena scenografija za nedeljnu roler avanturu.

Nakon što su svi učesnici uzeli svoje startne brojeve i odvozali nekoliko probnih krugova po glavnoj banjskoj promenadi, tačno u 16 časova, zvuk pištaljke označio je start trke za najmlađe i zvanični početak prvog Roler kupa opštine Niška Banja.

Takmičari su, po uzrastu, bili podeljeni u sedam kategorija. Najmlađi su imali manje od 5, a najstariji više od 15 godina. Jedni su imali veću, a drugi manju konkurenciju, poneko je imao tremu, proklizavanje i pad, srećom bez povreda, a neki su samouvereno proleteli kroz cilj…

Bilo je i onih koji su, na zadovoljstvo posmatrača, izvodili egzibicije. Sve u svemu, bilo je zanimljivo i sve je uglavnom proteklo u prijatnoj atmosferi…

Na Roler kupu ukupno je bilo 65 takmičara, a osim roleraša iz Niša, učestvovali i gosti iz Vranja i Pirota.

Dok se čekalo na proglašenje pobednika, svi učesnici mogli su da isprobaju roler poligon, koji je, po završetku takmičarskog dela programa, pripremio organizator Kupa – Sportski klub „Extreme“. U „Extreme-u“ su, inače, osim što su zadovoljni takmičenjima koja su sami organizovali, zadovoljni i celokupnim plasmanom svojih članova u ovogodišnjoj takmičarskoj sezoni.

Organizaciju Kupa pokroviteljski je podržala opština Niška Banja.

Roler kupom u Niškoj Banji zvanično je, za roleraše, zatvorena takmičarska sezona. Neki od njih su imali uzbudljiv takmičarski vikend jer su u subotu učestvovali i na Beogradskoj rolerijadi, gde su takođe bili najbolji ili među najboljima.

Za većinu roleraša roler sezona se provodi kraju. Neki će rolere uskoro  zameniti klizaljkama ili skijama, a roleraši niškog „Extreme-a“ produžiće rolanje do decembra jer su jedini klub u Srbiji koji treninge drži i u zatvorenom – u balon sali sa betonskom podlogom u Niškoj Banji.


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.