Mosorovci istrčali maraton u Istanbulu

Mosorovci istrčali maraton u Istanbulu

U nedelju 11. novembra održan je tradicionalni “Istanbulski maraton” na kome je, među 25 takmičara iz Srbije, nastupilo i troje članova Planinarsko-alpinističkog kluba “Mosor” iz Niša.

Jadranka Tasić, Nemanja Ristović i Vladislav Cenić istrčali su 42195 m i po lošem vremenu i na veona zahtevnoj valovitoj stazi ostvarili veoma dobre plasmane. Ristović je postigao vreme – 3.47h što je, kako kažu u “Mosoru”, respektabilan rezultat. Inače, Nemanji i Vladi je ovo bio prvi maraton u životu, dok ih Jadranka iza sebe ima nekoliko.

Istanbulski maraton je jedan od najvećih i najzahtevnijih maratona iz serije ”Gold marathon”. Limitiran je na 6 sati. Ove godine je obeležio svoj četrdesetogodišnji jubilej i tim povodom okupilo se oko 30 hiljada takmičara. Osim maratonske, trčalo se i na dužinama od 15 i 10 kilometara, a takođe je bila organizovana i trka zadovoljstva.

Učesnici “Istanbulskog maratona” iz PAK “Mosor” kažu da je događaj protekao u fenomenalnoj atmosferi jer su takmičari sve vreme uživali u glasnoj podršci posetilaca i zvuku orkestra.


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.