Značaj mentalne snage za uspehe u sport (VIDEO)

Značaj mentalne snage za uspehe u sport (VIDEO)

Novak Đoković po mnogima najbolji je sportista Srbije svih vremena i najbolji teniser u istoriji. Iako u današnjem sportu, pa i tenisu nema tajni, ipak su jedni sportisti bolji od drugih. I sam Novak kaže da je neverovatno kako pojedini teniseri igraju na treninzima. Ali turniri, pozornica, odlučujući momenti,… dele šampione od ostalih i tada do izražaja dolazi mentalna snaga. A Nole je tu najjači!

Sve veći broj niških sportista pažnju posvećuje upravo psihološkoj pripremi. Psihocentar u Nišu veliku pažnju upravo posvećuje radu sa sportistima.

U Psihocentru u Nišu za velika takmičenja priprema se  veliki broj sportista.

Omladinci fudbalskog kluba „Car Konstantin“došli su zbog utakmice koja ih je očekivala. Organizovana je radionica kako bi se razvio timski duh. Ovakva priprema utakmice, pored taktičko-tehničke, u razvijenom svetu nije novost. Psihološka priprema pred važan meč samo je deo onoga što u Psihocentru nude.

Psihološka priprema i mentalna snaga  igraju bitnu ulogu u razvoju sportista, pa i u  karijeri Novaka Đokovića. A da biste postali kao Nole – to je ipak-božji dar!


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.