Ulični basket u Beloj Palanci u znaku mlađih kategorija (VIDEO)

Ulični basket u Beloj Palanci u znaku mlađih kategorija (VIDEO)

Košarka se u Beloj palanci definitivno primila.  Turnir u uličnom basketu „Streetball Bela Palanka 2018“ okupio je više od 100 učesnika,  a pravu poslasticu predstavljale su finalne borbe u kategoriji kadetkinja, pionira,kadeta, juniora i seniora…

Prava rovovska borba vodila se u finalu u konkurenciji seniora, da bi ekipa „Vratiće se rode“ trijumfovala zahvaljujući  bacanjima sekund pre kraja. Igrač ove ekipe Marko Minčić proglašen je i za najboljeg igrača turnira.

Još veća borba vidjena je u mladjim kategorijama, a Valerija Ćirić, Nemanja Mladenović i Jovan Jovanović, sigirno su vodili svoje ekipe do pobedničkog postolja. Pobednici su znali da proslave trijumf, a brojna publika je uživala, tako da je „puno srce“ bilo i organizatorima.

Upravo rad sa mladjim kategorijama prepoznat je u Beloj Palanci kao prioritet. Jedan od preduslova bio je uredjenje  infrsatrukture, a efekti nakon izgradjene sportske hale evidentni su i po broju dece uključene u sport i po njihovim rezultatima.

Seniorska ekipa se ustalila i u regionu predstavlja strah i trepet. Ipak, ono što posebno raduje sportske poslenike u Beloj Palanci to su rezultati mladjih kategorija. A kada imate toliko aktivne dece, onda je sasvim razumljivo da i sam turnir u uličnom basketu dobija na masovnosti, pogotovo u mladjim kategorijama

Opštinski oci potrudili su se da dostojne nagrade najbolje na turniru, pa je ukupni nagradni fond iznosio  200.000 dinara. U opštini Bela Palanka posebno su ponosni što su deci omogućili da treniraju apsolutno besplatno, jer plaćanje članarine u ovom gradiću na jugu Srbije-ne postoji.

Sam  turnir u uličnom basketu „Streetball Bela Palanka 2018“ organizovali su Košarkaški klub „Mladost“ i Sportski centar „Banjica“, pod pokroviteljstvom opštine Bela Palanka, uz tehničku podršku Ustanove za kulturu „Remezijana“.


Povezane vesti

Marko Cvetković trener Konstantina

U niškom klubu konačno kreću sa mrtve tačke. Ljubitelji košarke u Nišu konačno su dočekali i lepu vest iz Konstantina.

Karavan “3×3 Roda prvenstva Srbije” u subotu u Nišu

U Nišu se u subotu 29. jula održava još jedan u nizu turnira u sklopu “Roda 3×3 prvenstva Srbije” koje

Pirot ispunio očekivanja (VIDEO)

Takmičenje u Drugoj muškoj ligi Srbije u košarci ulazi u sam finiš i polako se svode računi za ovu sezonu.

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*