U Nišu počelo Evropsko amatersko šahovsko prvenstvo (VIDEO)

U Nišu počelo Evropsko amatersko šahovsko prvenstvo (VIDEO)

Niš je, ovih dana, evropska prestonica šaha. Više od stotinu takmičara iz 18 šahovskih federacija, koji su poželeli da provere ili potvrde svoju poziciju na amaterskoj kontinentalnoj listi, odazvalo se pozivu Evropske šahovske unije da prisustvoje Amaterskom evropskom prvenstvu, svečano otvorenom u subotu.

Ne računajući domaće, najviše takmičara stiglo je iz Turske, ali tu su i predstavnici ostalih evropskih država.

Šahisti su, inače, rangirani po bodovima i podeljeni u tri kategorije…

U amaterskom takmičenju, međutim, rang liste su najmanje presudne. Ishod partije, kako objašnjava Obrenović, mnogo više zavisi od trenutne forme i koncentracije. I mada nagradni fond ovog takmičenja iznosi 3000 evra, najveći motiv šahistima da se prijave za učešće, ipak su tabla, figure i analize sjajnih poteza…

Amatersko evropsko prvenstvo u šahu 2017zvanično je otvoreno potezom „pešak na E4“, koji je povukao gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Gradski šahovski savez se, kao tehnički organizator, potrudio da, uz podršku grada, obezbedi gostima maksimalan komfor – dobar smeštaj, prijatnu salu u hotelu Tami Rezidens u kojoj se održava prvenstvo, obilazak grada u slobodno vreme i sve što je potrebno, kako bi Niš pokazao da ima kapaciteta za organizaciju ovakvih događaja i, kako bi mu bio poveren i neki od budućih šampionata.


Povezane vesti

Radnički spreman za težak meč sa “crno-belima”

Posle pauze zbog utakmica reprezentacija, nastavljaju se borbe u Superligi  Srbije. Fudbaleri  Radničkog spremni  ulaze u odlučujuće borbe za visok

Naisa na korak od trećeg mesta

Naisa je u drugom meču bila još ubedljivija protiv Medicinara i nakon prve pobede sa 13 golova razlike, u drugom

AKL: Počeo plejof! (VIDEO)

Počeo je plejof Amaterske košarkaške lige Niša. U prvoj rundi je bilo dosta uzbuđenja, a četiri ekipe su jedan korak

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*