Turčin najuspešniji na Otvorenom prvenstvu Niša u šahu (VIDEO)

Turčin najuspešniji na Otvorenom prvenstvu Niša u šahu (VIDEO)

Međunarodno otvoreno prvenstvo Niša ispunilo je očekivanja…Oko 150 takmičara iz desetak zemalja nadmetalo se na ovom šahovskom turniru. U zavisnosti od rejtinga svi oni, razvrstani su na turnire A, B i C. Najkvalitetniji mečevi, uz učešće nekoliko velemajstora viđeni su, razume se, na „A“ turniru. Trijumfovao je, po rejtingu, prvi favorit – Suat Atalik velemajstor iz tusrke. Drugo mesto osvojio je supertalentovani Idnijac, inače  Fide majstor – Jena Kumar Rakeš, dok je treće mesto pripalo  srpskom velemajstoru Miroslavu Markoviću. Svi su imali po 7 poena, ali je Turčin, po dodatnim kriterijumima bio najbolji.

Miroslav Tošić je zabršio na 4. mestu sa 6,5 poena, dok je  Mario livaja bio peti sa 6 poena iz 9 mečeva. Broj takmičara, njihov rejting, kao i kvalitete partija potvrđuju da ovaj turnir iz godine u godinu raste.

Gradski šahovski savez Niša tako je okončao izuzetno važan period za niški šah jer je organizacija, sada već tardicionalnog Open Niša, usledila samo desetak dana nakon Evropskog materskog prvenstva u šahu koje je organizovano upravo u Nišu. Vreme je – za odmor!!!


Povezane vesti

Stonoteniski klub “Lužnica” Babušnica (VIDEO)

Stonoteniski klub “Lužnica” Babušnica jedan je od trofejnijih klubova u toj opštini. Osnovan je 60-ih godina prošlog veka, a rezultate

Radnički sa Lalatovićem na klupi kreće u Evropu (VIDEO)

Kako je i najavljeno, Radnički je promovisao novog šefa stručnog štaba. U prvom nastupu na evro sceni posle više od

Niš Reunion i Neposlušni na vrhu; “Air” Mitrović opet obeležio kolo (VIDEO)

Minulog vikenda odigrano je drugo kolo Amaterske košarkaške lige “B” divizije. Dve ekipe su se izdvojile na vrhu tabele, Niš

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*