Teniski klub „Babušnica“ (VIDEO)

Teniski klub „Babušnica“ (VIDEO)

Broj teniskih turnira u Srbiji raste, što samo može da obraduje ljubitelje „belog sporta“ kojih je u poslednjoj deceniji veliki broj u Srbiji. Jedan od turnira za početnike, one najmlađe koji su se opredelili za ovaj sport održaće se u Babušnici.

Babušnica će 17. Juna biti domaćin teniskog turnira mlađih kategorija do 10 godina – takozvani „zeleni nivo“.

Teniski klub Babušnica postoji od 2007. godine, u njemu trenutno trenira 12-oro dece, a troje od njih učestvuje i na takmičenjima. Dvoje u kategoriji do 12, a jedan u kategoriji do 10 godina.

U Babušnici nažalost nema mnogo dece, pa se ne može ni očekivati da broj članova teniskog kluba bude veliki. Najveći magnet za treniranje u klubu je po očekivanju naš najbolji sportista Novak Đoković čiji reultati predstavljaju ogroman motiv mladim nadama.

U Babušnici postoje dobri uslovi za rad sa decom koja vole tenis. Postoje dva otvorena terena sa, kod nas najrasprostranjenijom podlogom, šljakom. Problemi se javljaju tokom zimkog perioda jer u Babušnici ne postoji sala u kojoj bi se moglo nesmetano nastaviti sa radom, pa se iz kluba uz pomoć roditelja dovijaju na razne načine kako deca ne bi nazadovala u tom periodu. Opština Babušnica u skladu sa mogućnostima pomaže i ovaj sportski kolektiv, a dosadašnji uspesi članova kluba su dokaz da talenta ne manjka, tako da se u budućnosti možda baš iz ovog kraja Srbije pojavi neki novi srpski teniski as zbog koga ćemo pratiti turnire širom sveta.

Opširnije u prilogu.


Povezane vesti

Aleksandar Žikić – još jedan prvak Srbije iz TAŽ

U Beogradu se na terenima Teniskog kluba Crvena Zvezda odigran je Kup Srbije u konkurenciji dečaka do 10 godina. Titulu

Nais „juri“ četvrto mesto

U subotu od 20h vaterpolisti Naisa dočekuju Medveščak. Ukoliko savlada zagrepčane niški tim mogao bi da dođe do četvrte pozicije

Niš bio odličan organizator Evropskog amaterskog prvenstva u šahu (VIDEO)

Sedam dana šaha u Nišu proteklo je u savršenoj sportskoj atmosferi, te su organizatori, na dan zatvaranja Evropskog amaterskog prvenstva,

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*