Svetski priznat košarkaški stručnjak održao besplatne treninge u Vlasotincu (VIDEO)

Svetski priznat košarkaški stručnjak održao besplatne treninge u Vlasotincu (VIDEO)

Košarkaški kamp “ASG” čuvenog trenera Aleksandra Grujića već godinama uspešno radi u Kladovu i Igalu, a u njega dolaze deca iz čitave Rusije koja uz sjajan stručni rad usavršavaju svoje veštine. Kao i svake godine, Aleksandar Grujić, rodom Vlasotinčanin, odvoji vreme i za svoje stare sugrađane i deci iz Vlasotinca pruži priliku da rade po najboljem programu za njihov uzrast, uz najmodernije rekvizite i odličan stručni nadzor. U petak i subotu, 27. i 28. jula, u hali SRC Vlasina održan je besplatni otvoreni košarkaški kamp za svu decu iz Vlasotinca, ali i iz regiona.

Aleksandar Grujić je jedan od najpriznatijih srpskih košarkaških stručnjaka koji trenutno rade van granica naše zemlje. U Srbiji nikada nije dovoljno medijski promovisan pošto u karijeri nije radio u najpopularnijim beogradskim klubovima. Grujić je učenik čuvenog profesora Aleksandra Nikolića koji ga je inficirao radnom etikom, ali od koga je i na početku karijere uspeo mnogo da nauči. Karijera mu je vezana za Rusiju, gde je trenutno pomoćni trener seniorske reprezentacije, a koordiniše i rad mlađih selekcija. U karijeri je radio u čuvenom CSKA iz Moskve, zatim Dinamu iz Moskve i Lokomotivi Kuban iz Krasnodara sa kojom je stigao do “fajnal fora” Evrolige. Njegova akademija u kojoj obučava mlade košarkaše je izuzetno priznata u celom svetu, a puni hvale za kvalitet rada su, osim učesnika, i mnogobrojni stručnjaci koji su imali priliku da rade i u drugačijim sistemima pa su u stanju da naprave poređenje.

Kamp obiluje brojnim rekvizitima koji na prvi pogled privlače decu, ali imaju veliku funkciju u bržem savladavanju košarkaških veština. Odziv besplatnom kampu je bio ogroman, a učestvovali su dečaci i devojčice od šest pa do 18 godina. Mnogi od njih do sada nisu trenirali košarku, ali nakon dvodnevnog iskustva u Vlasotincu više nemaju dileme, košarka će biti njihovo opredeljenje.

Sva deca su pre početka rada izvršila lekarski pregled, praksa je da na kampu radi i dežurna lekarska ekipa. Svi su osim neophodnih sredstava za rad, poput vode zbog vrućine, dobili i majicu košarkaškog kampa “ASG” koja će ih u budućnosti podsećati na ovaj događaj, a bio im je obezbeđen i lanč paket. Pored rada na terenu učesnici su imali i čas engleskog jezika, radili su i video analizu treninga, a u završnoj fazi su i igrali utakmice.

U rad sa decom uključen je veliki broj trenera, najveći deo njih je iz Vlasotinca i iz jugoistočnog regiona države. Ovim vrednim stručnjacima pružena je prilika da rade svoj posao u uslovima kada u tom delu Srbije nema velikog broja klubova u kojima se kvalitetno radi, a da se od tog rada se može i živeti. Iskustvo, koje ti mladi treneri prikupljaju radeći u kampu, je neprocenjivo.

Praksa na kampu je da sa decom rade i aktivni igrači, od kojih deca u direktnom razgovoru mogu da saznaju iskustva profesionalaca.

Vlasotince ima predispozicije da postane odlična sportska baza klubovima i pojedincima za unapređenje svojih veština. Prelepa dvorana, reka Vlasina, tereni u prirodi, jezero u blizini, hotel uz sportski objekat… Ukoliko se sve to profunkcioniše na pravi način postoji šansa da Saša Grujić, ono po čemu je svetski priznat, više puta godišnje radi u svom rodnom gradu.


Povezane vesti

Pioniri Mega Bemaksa odbranili trofej na Mini Kupu (VIDEO)

Zanimljivo je bilo na Kupu radivoja Koraća, ali zanimljivo je bilo na Beobasket mini kupu koji su osvojili košarkaši Mega

Sve desetke za organizaciju međunarodnog All star vikenda amaterske košarke (VIDEO)

Prethodnih dana Niš je bio mesto u kome je amaterski sport još jednom pobedio granice i promovisao prave vrednosti. Sale

AKL: Vikend neizvesnih završnica i atraktivnih zakucavanja Mitrovića (VIDEO)

Odigrano je deveto kolo “B” divizije Amaterske košarkaške lige Niša. Kako se prvenstvo bliži kraju utakmice su sve neizvesnije i

1 comment

Write a comment

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*