Sve je spremno za 8. Memorijalni turnir „Mića Projović“ u “3×3” basketu

Sve je spremno za 8. Memorijalni turnir „Mića Projović“ u “3×3” basketu

U nedelju 29. jula 2018. na otvorenim terenima sportskog centra „Taš“ u Aleksincu održaće se 8. Memorijalni turnir „Mića Projović“ u “3×3” basketu. Turnir se održava u okviru zvaničnog “3×3” Roda prvenstva Srbije pod pokroviteljstvom Košarkaškog saveza Srbije.

Turnir osmu godinu uzastopno organizuju igrači kojima je je ljubav prema košarci usadio istaknuti košarkaški radnik Milorad Mića Projović. Kao i prethodnih godina, turnir se održava u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji. Nagradni fond je preko 100.000 dinara.

“Naš turnir je jedan od kvalifikacionih turnira za završni, koji će se održati u Beogradu. Sa organizacijom smo krenuli još 2011. godine i među prvim smo gradovima u Srbiji u kome je zaživeo basket po zvaničnim “3×3″ pravilima. Po rečima ljudi iz Saveza, ali i svih posetilaca, aleksinački turnir je najraznovrsniji, najorganizovaniji, sa puno pratećeg programa, a sigurno i najposećeniji u Srbiji. Mi ćemo se truditi da i ove godine ostane u najlepšem sećanju svih posetilaca” – istakao je za naš portal Radmilo Mojsilović, jedan od organizatora turnira.

Ono što aleksinački turnir izdvaja u odnosu na ostale je i konstantno prisustvo neke velike košarkaške zvezde, poput Predraga Saše Danilovića, Goran Grbovića, Stefan Jovića i mnogih drugih koji su minulih godina posetili Aleksinac. Organizatori i za nedelju najavljuju gosta iznenađenja. Po završetku takmičarskog dela održaće se i koncert Leksington benda.


Povezane vesti

Savezni trening za mlađe ženske selekcije održan u Nišu (VIDEO)

Sala Osnovne škole „Dušan Radović“ u Nišu u nedelju je bila centar srpske ženske košarke što se mlađih kategorija tiče.

Planinarski “Pozdrav proleću” od Aleksinca do Sokobanje

Planinarsko-skijaški klub “ Brđanka” iz Aleksinca organizovao je dvadeseti po redu “Pozdrav proleću” – pešački maraton od Aleksinca do Sokobanje.

Poligon spretnosti za male aleksinačke bicikliste (VIDEO)

Biciklistički dan za mališane jedan je od rekreativnih sadržaja kojim su Aleksinčani obeležili „Dečju nedelju“. Za devojčice i dečake aleksinačkih

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*