Sve je spremno za 8. Memorijalni turnir „Mića Projović“ u “3×3” basketu

Sve je spremno za 8. Memorijalni turnir „Mića Projović“ u “3×3” basketu

U nedelju 29. jula 2018. na otvorenim terenima sportskog centra „Taš“ u Aleksincu održaće se 8. Memorijalni turnir „Mića Projović“ u “3×3” basketu. Turnir se održava u okviru zvaničnog “3×3” Roda prvenstva Srbije pod pokroviteljstvom Košarkaškog saveza Srbije.

Turnir osmu godinu uzastopno organizuju igrači kojima je je ljubav prema košarci usadio istaknuti košarkaški radnik Milorad Mića Projović. Kao i prethodnih godina, turnir se održava u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji. Nagradni fond je preko 100.000 dinara.

“Naš turnir je jedan od kvalifikacionih turnira za završni, koji će se održati u Beogradu. Sa organizacijom smo krenuli još 2011. godine i među prvim smo gradovima u Srbiji u kome je zaživeo basket po zvaničnim “3×3″ pravilima. Po rečima ljudi iz Saveza, ali i svih posetilaca, aleksinački turnir je najraznovrsniji, najorganizovaniji, sa puno pratećeg programa, a sigurno i najposećeniji u Srbiji. Mi ćemo se truditi da i ove godine ostane u najlepšem sećanju svih posetilaca” – istakao je za naš portal Radmilo Mojsilović, jedan od organizatora turnira.

Ono što aleksinački turnir izdvaja u odnosu na ostale je i konstantno prisustvo neke velike košarkaške zvezde, poput Predraga Saše Danilovića, Goran Grbovića, Stefan Jovića i mnogih drugih koji su minulih godina posetili Aleksinac. Organizatori i za nedelju najavljuju gosta iznenađenja. Po završetku takmičarskog dela održaće se i koncert Leksington benda.


Povezane vesti

Milovanović u Poljskoj, Tasić na Kipru

I dok iz niškog doskorašnjeg prvoligaša Konstantina još uvek nema nikakvih vesti o planovima za narednu sezonu, njegovi bivši igrači

Omladinski košarkaški klub Junior uspešan na turniru u Rumuniji (VIDEO)

Od 27. do 30. aprila u rumunskom gradu Galaciju održan je tradicionalni “Feniks junior kup” koji je ove godine prvi

Da li znate ko je osvojio prvu reprezentativnu medalju za nišku mušku košarku? (VIDEO)

Ben Simons, prvi pik NBA drafta 2016. godine, danas zvezda Filadelfije Seventisiksersa i Di Anđelo Rasel, drugi pik drafta godinu

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*