Štefanek obišao sportske saveze u Aleksincu i Nišu (VIDEO)

Štefanek obišao sportske saveze u Aleksincu i Nišu (VIDEO)

U sklopu svojih redovnih aktivnosti, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković posetili su Aleksinc i Niš kako bi uspostavili neposredan kontakt i obavili načelne dogovore o budućim vidovima saradnje sa predstavnicima sporta u tim gradovima.

Gosti iz Beograda su se, kroz razgovor sa predstavnicima opštine, opštinskog sportskog saveza i sportskih klubova Aleksinca informisali o visini budžeta od 25 miliona dinara, koji lokalna samouprava izdvaja za sport kao i o planovima za unapređenje sportske infrastrukture.

Nakon obilaska sportskih objekata, Štefanek I Marković su se u Aleksincu upoznali i sa mladim karatistima, džudistima i džiju-džicu borcima koji su im prezentovali svoje veštine. Tom prilikom, osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru i svetski šampion iz 2014. ostavio je, na trenutak, po strani svoje novoprihvaćene funkcionerske zadatke i odgovorio na izazov mladog državnog prvaka u džudou Lazara Stankovića da sa njim odmeri snage na tatamiju.

Nakon Aleksinca, Štefanek i Marinković posetili su i predstavnike sporta u Nišu, gde su se najpre sastali sa kolegama iz niškog Sportskog Saveza.

Razgovor o sportu nastavljen je i u Gradskoj kući, gde je sportske funkcionere dočekao član Gradskog veća zadužen za sport Branislav Kačar.

Zvanična poseta najviše delegacije Sportskog saveza Srbije završena je upoznavanjem sa predstavnicima sporta u Niškoj Banji, prvoj niškoj opštini koja je formirala svoj sportski savez.

Iako je prva poseta Aleksincu i Nišu protekla konstruktivno, zlatni olimpijac nije bio u prilici da se upozna sa predstavnicima svog sporta iz prostog razloga što u ovim gradovima i nema rvača. Ima, međutim, mnogo kvalitetnih mladih sportista kojima će svaka pomoć Sportskog saveza Srbije biti dobrodošla. A kako je najavljeno prilikom posete, na to mogu i da računaju.


Povezane vesti

Druga uzastopna pobeda Konstantina, Pirot tesno izgubio u Novom Pazaru

U premijernoj utakmici petog kola Druge muške lige Srbije Konstantin je stigao do druge pobede u prvenstvu, na gostovanju u

Uspeh atletičara niškog Radničkog na Palićkom ultramaratonu

Takmičarka Atletskog kluba „Radnički“ Valentina Nejković osvojila je titulu vicešampionke Srbije u ultramaratonu. Niška atletičarka je, na 12. Palićkom ultramaratonu,

Radnički (o)pet nerešeno

I u petom meču Radničkog, na pripremama u Turskoj, nije bilo pobednika. Posle remija s bugarskim timovima Boteva i Vereje,

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*