Sportski savez Niša izabrao novo rukovodstvo

Sportski savez Niša izabrao novo rukovodstvo

Sportski savez Niša dobio je novo rukovodstvo. Zvonimir Stanković, sportski direktor UŽKK Student jednoglasno je izabran za predsednika Saveza, dok će funkciju generalnog sekretara u narednom četvorogodišnjem periodu obavljati Predrag Pržić, kapiten Odbojkaškog kluba „Niš“.

“Bez obzira na brojne probleme, svi mi želimo da sport u gradu napreduje. Trudićemo se svi zajedno da popravimo trenutnu situaciju i klubovima omogućimo bolje uslove za rad. Zahvalio bih se prethodnoj garnituri Saveza jer je zaista uradila veliki posao. Ja sam odabrao mlade, stručne ljude u koje imam poverenja i koji su, svi do jednog – ljudi iz sporta”, istakao je Zvonimir Stanković nakon što je izabran za čelnog čoveka Saveza.

Na Izbornoj Skupštini čulo se i to da uvek ima nezadovoljnih i onih koji će da kritikuju, ali da ima malo onih koji će da zasuku rukave i rade. Od 43 redovna člana sa pravom glasa, sednici je prisustvovalo 29 članova, a sve odluke donete su jednoglasno.

Biografija Zvonimira Stankovića, novog predsednika Sportskog saveza Niša

Zvonimir Stanković rođen je 6. 3. 1958. godine u Nišu. Viši je košarkaški trener. Trenutno na funkciji Sportskog direktora u Univerzitetskom ženskom košarkaškom klubu „Student“.

Kao aktivan sportista igrao je košarku za Student, Ergonom i Napredak.

Kao trener je vodio Gimnazijalac (1. savezna liga), Student (1. savezna liga) i Napredak (Prva B liga).

Sportski direktor „Studenta“ je već 15 godina, a povremeno je i trener.

U sportu je duže od 30 godina, kao igrač svih selekcija (od najmlađih do seniorske), funkcioner i prvi operativac u klubu.

Univerzitetski ženski košarkaški klub „Student“ trenutno je član 1. Savezne lige.

Ljudski i moralni kvaliteti, među kojima prednjače čestitost, posvećenost i istrajnost, preporučuju ga za mesto predsednika Sportskog saveza Niša.

Kandidatura da Zvonimir Stanković bude predsednik Sportskog saveza Niša stigla je od 11 klubova, redovnih članova Sportskog saveza Niša.

Biografija Predraga Pržića, novog generalnog sekretara Sportskog saveza Niša

Rođen u Nišu 1987.godine.

Aktivan sportista sa karijerom od 15 godina u zemlji i inostranstvu.

Dugogodišnji kapiten Odbojkaškog kluba „Niš“, koji je, sa saigračima, od četvrtog doveo do elitnog ranga takmičenja i učešća u Evropskim takmičenjima po prvi put u istoriji.

Višestruki osvajač medalja na međunarodnim takmičenjima sa odbojkaškom ekipom Univerziteta u Nišu.

Od 2015. godine aktivan u Sportskom savezu Niša kao član i potpredsednik Upravnog odbora saveza. Učestvovao u realizaciji gotovo svih  programskih aktivnosti  Sportskog saveza Niša u prethodnom periodu.

Završio Visoku tehničku školu strukovnih studija u Nišu.


Povezane vesti

Lola započela 2018. titulom u dublu

Tokom prošle nedelje je u Beogradu završen međunarodni turnir u okviru Tennis Europe Junior Tour-a za teniserke do 14 godina.

Rukometašice Naise poražene od Bekamenta sa 27-22 (VIDEO)

Rukometašice Naise nisu uspele da savladaju ekipu Bekamenta. U 15. kolu Super lige u rukometu za žene Nišlijke su poražene

Šesta sezona savršene zabave na vodi u Akva parku “Podina” u Sokobanji (VIDEO)

Akva park Podina je sa radom počeo 21. Juna 2012. godine, a tačno pet godina kasnije izgleda potpuno isto kao

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*