Sportski centar Vlasina – rekreacija u predivnom prirodnom ambijentu

Sportski centar Vlasina – rekreacija u predivnom prirodnom ambijentu

Sporsko – rekreativni centar Vlasina jedan je od najatraktivnije lociranih sportskih objekata u Srbiji. Dvorana i otvoreni tereni sagrađeni su na obali veštačkog jezera širokog stotinu, a dugog oko 1000 metara. Nad njima se, kao i nad čitavom opštinom koja broji oko 35 hiljada stanovnika, skladno uzdižu strmine Stare plnine, Čemernika, Čobanca i Ostrozuba.

Sportski centar Vlasina poseduje sportsku dvoranu, koja je u upotrebi od 2008. godine i koja može da primi i do 1000 posetilaca. U njoj se, na savremenoj podlozi, treniraju košarka, rukomet, odbojka, mali fudbal, stoni tenis, šah, fitnes, ali drugi sportovi. Sportsku halu trenutno koristi 14 vlasotinačkih klubova i u njoj se održavaju brojne sportske manifestacije.

Sportski kapacitet Vlasine je maksimalno iskorišćen, ali, zbog za sada nerešenog problema grejanja i ventilacije, dvorana nije otvorena tokom cele sezone.

Na obali, u neposrednoj blizini hale, prostiru se otvoreni tereni za  košarku, rukomet, mali fudbal, tenis, odbojku, trim staza i jedan mini pič teren, kao i tribine i svlačionice.

Zbog skladnog prožimanja sa prirodom koja ga okružuje i smeštajnih kapaciteta koji su na raspolaganju posetiocima, Sportsko – rekreativni centar Vlasina ima veliki sportsko – turistički potencijal…

U toku kupališne sezone, posetiocima su, od 1. jula do 31. avgusta, na raspolaganju suncobrani, pesak, mreže za odbojku na pesku i, što je najvažnije, profesionalni spasioci koji sa tornjeva motre na kupače. A kupača je ponekad i do dve hiljade, jer ne uživaju samo Vlasotinčani u lepoti svog Sportsko – rekreativnog centra, već ga posećuju rekreativci iz ostalih gradova.

Opširnije u prilogu.


Povezane vesti

Novak Radulović najbolji na Balkanu (VIDEO)

Kik-bokseri Niša osvojili su tri medalje na prvenstvu Balkana koje je održano u Bijelom Polju. Niški borci su u Crnoj

Rukometaši Želje na finalnom turniru Kupa Srbije

Rukometaši Železničara plasirali su se na finalni turnir Kupa Srbije. Oni su u finalu regiona Istočne grupe savladali ekipu Vranja

Novi početak Železničara (VIDEO)

       Posle jednogodišnje suspenzije Železničar se na velika vrata vraća u Superligu. Tim predvođen novin trenerom sa velikim ambicijama i

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.